Predstava Harisa Pašovića “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 1.2.2015. u 12:35

Predstava Harisa Pašovića “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” u Mostaru

Narodno pozorište u Mostaru najavljuje prikazivanje gostujuće predstave “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, satire o savremenim političkim, ekonomskim  i socijalnim procesima, autora i režisera Harisa Pašovića.

Predstava će biti prikazana u utorak, 03.02.2015. godine sa početkom u 20:00 časova u velikoj sali NP Mostar.

Haris Pašović i East West Centar se, u predstavi “Mujo, Suljo i Fata”, ovoga puta obraćaju onome najboljem u nama – našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun. Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog sa publikom silaze u samo “srce tame” – suštinske probleme u životu savremenih stanovnika BiH. Komične, a često crno-humorne scene, smjenjuju se sa izvrsnim songovima. Mujo i Fata doživljavaju buđenje, osvještenje i transformaciju koja je utemeljena nada za izlazak iz krize.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno mišljenje u vezi sa politikom, društvom, medijima, a prije svega slobodom.

U našem vremenu u kojem informacija pogrešno zamjenjuje pojam znanja, a socijalni mediji daju iluziju o javnom angažmanu, ova predstava ohrabruje individualnost, autentičnost i zdrav razum.

Igraju: Džana Džanić i Saša Handžić.

U filmskom dijelu igraju: Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić.

Koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.

Velika sala, početak 20:00 časova.

Cijena ulaznice nije određena, svaki posjetilac prema svom nahođenju i mogućnostima određuje koliko će i da li će uopšte platiti ulaznicu. Preporučena cijena ulaznice bi bila 10 KM.

Ulaznice možete preuzeti ili kupiti na blagajni pozorišta svakim radnim danom od 09 do 14 časova ili jedan sat prije početka predstave. Rezervacije ulaznica za ovu predstavu se neće praviti.

tačno.net
Autor/ica 1.2.2015. u 12:35