Počiteljska galerija Mlaz: Ispraćena još jedna generacija budućih nastavnika i umjetnika

tačno.net
Autor/ica 22.7.2013. u 11:16

Počiteljska galerija Mlaz: Ispraćena još jedna generacija budućih nastavnika i umjetnika

Nastavnički fakultet – odsjek likovnih umjetnosti Univerziteta Džemal Bijedić ispratio je još jednu generaciju budućih nastavnika i umjetnika.
Ispraćajna izložba sedam mladih  diplomanata i diplomantica održana je u petak u počiteljskoj otvorenoj galeriji “Mlaz.”

Izložbu je otvorila profesorica grafike i mentorica izlagača Dženita Huseinović, istakavši da je put umjetnosti zapravo jedan težak put, no da ipak vjeruje da će se ovi mladi autori hrabro snaći na tom putu te da će doprinositi umjetničkoj sceni u BiH.

Posjetitelji su u zanimljivom i inspirativnom ambijentu galerije Mlaz mogli vidjeti postavku grafika : Gušo Irme, Maslo Sabine, Kutlo Željke, Rakovac Maide, Delić Jasenka, Čergić Mirele i Brkić Maide.

Ovi perspektivni diplomanti prema našim saznanjima voljeli bi upisati i magisterij, međutim neki od njih nemaju dovoljno novčanih sredstava za poprilično skupu školarinu.

Pojedini su rekli da se žele udruživati u postojeća umjetnička udruženja, kao i osnivati neka nova.

Neke od njih već čeka posao u svom rodnom gradu.

Osim radova navedenih autora publika je mogla vidjeti instalacije, statue brojnih umjetnika iz BiH i regije, kao i produkte radionica slikanja i crtanja koje se redovito održavaju u galeriji.

Naše kamere zabilježile su djeliće atmosfere sa izložbe.

tačno.net
Autor/ica 22.7.2013. u 11:16