Pobjednički hod Krležine “Pijane noći 1918.” nastavljen u Jajcu

tačno.net
Autor/ica 4.9.2020. u 13:32

Pobjednički hod Krležine “Pijane noći 1918.” nastavljen u Jajcu

Predstava “Pijana noć 1918.” Narodnog pozorišta Tuzla u režiji Gradimira Gojera nastavlja uspješne nastupe po bh. teatarskim festivalima. Nakon što je osvojila nagradu Žirija publike za najbolju predstavu i nagradu za kostimografiju na Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom, predstava Gradimira Gojera dobila je šest novih priznanja za svoj kvalitet.

Stručni žiri Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu proglasio je „Pijanu noć 1918.“ najboljom predstavom jajačkog festivala, Gradimiru Gojeru pripala je nagrada za najbolju režiju, nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Nermin Omić, nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Sadika Kahrimanović, nagrada za najbolju muziku pripala je Denisu Hadžiću, a Vesni Teodosić nagrada za najbolju kostimografiju.

Mnogoljudni ansambl Narodnog pozorišta Tuzla još jedanput dokazuje, u suradnji sa teatarskim publikama Brčkog i Jajca, da Krleža nije nikakav bauk već pisac koji je na negdanja, a jednako i današnje doba, reagovao moćnom pjesničkom riječi, koja razobličava nepravde i ljudsku glupost.

tačno.net
Autor/ica 4.9.2020. u 13:32