Otvara se antifašistička knjižnica u Splitu

tačno.net
Autor/ica 17.10.2014. u 11:40

Otvara se antifašistička knjižnica u Splitu

Otvaranje uz kavu i kolače te mogućnost pregleda i posudbe literature održat će se ovu subotu 18. listopada u 16 sati.

Nakon nekoliko mjeseci uređivanja prostora, popisivanja knjižnične građe i sakupljanja donacija,  Sekcija mladih antifašista grada Splita otvara ovu subotu antifašističku knjižnicu  koja će biti smještena na Bačvicama. Adresa je Šetalište Bačivce deset, a knjižnica se nalazi na zadnjem katu zgrade.

“Iznimna sreća koja je pogodovala da se na mjestu ureda bivšeg Ferala Tribune smjesti Sekcija mladih antifašista grada Splita, i iznimna susretljivost urednika Ferala koji su nam ustupili svoju priručnu knjižnicu kao i sva Feralova ukoričena izdanja, rezultirali su idejnim rađanjem ovog projekta. Veliku zahvalnost pri tome dugujemo i cijelom nizu građana koji su nesebično donirali svoje knjige, a među kojima posebno mjesto pripada prof. Vuškoviću koji nas je pošteno zadužio opsežnim opusom povijesnih djela”, stoji u priopćenju Sekcije mladih antifašista grada Splita.

Osim knjiga antifašističkog sadržaja, knjižnica ima na raspolaganju i zbirku iz političke ekonomije, ali i brojne časopise poput već spomenutog Ferala, Glasa Antifašista, Margine, Hrvatske ljevice te Erasmusa – časopis za demokraciju.

Više informacija možete pronaći ovdje.

S.T.

stav.cenzura.hr

tačno.net
Autor/ica 17.10.2014. u 11:40