Otac Srđana Aleksića zahvalio Sarajlijama

tačno.net
Autor/ica 20.8.2013. u 08:55

Otac Srđana Aleksića zahvalio Sarajlijama

Foto: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Film Krugovi reditelja Srdana Golubovića  je imao svoju sarajevsku premijeru u otvorenom kinu Metalac. Ovo sjajno ostvarenje rasplakalo je punu dvoranu, a publika je gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom pozdravila aktere filma.

Nakon kraćeg obraćanja reditelja koji je kazao da je sav višegodišnji trud vrijedio večerašnje premijere, na scenu je izašao Rade, otac Srđana Aleksića.

On je u emotivnom govoru naglasio da su njegove suze nestale sa Srđanovom smrću, ali da večeras ponovo plače – od sreće.

”Izgubio sam suze, isplakao sam ih, ali večeras ne mogu zadržati suzu radosnicu. Želim da vam se nikad ne desi tuga koja se desila meni, želim da vas prati sreća koju ja sada osjećam”, kazao je Rade Aleksić i dodao:

”Drage Sarajlije, prokleti rat me tjerao da mislim da ću vas izgubiti, ali srećom, to se nije desilo. I dalje vas imam i sretan sam zbog toga. Hvala vam”, završio je kroz suze Rade Aleksić, otac mladića Srđana kojeg su na smrt pretukli pripadnici Vojske Republike Srpske, samo zato što je branio svog sugrađanina, Bošnjaka Alena Glavovića.

V.A.Z., E.A., Radiosarajevo.ba

tačno.net
Autor/ica 20.8.2013. u 08:55