“Nestali u stoljeću” Ivana Lovrenovića u Herzegovina lodges

Goran Sarić
Autor/ica 22.7.2014. u 14:10

Izdvajamo

  • Lovrenović je istakao kako prvi put posjećuje ovo prelijepo jezero, ali i prvi put odlomke iz svog djela čita na ovako neobičnom i interesantnom mjestu. U razgovoru je istaknuta autorova posvećenost proučavanju sudbine bosanskih franjevaca i, s tim u vezi, njegov rad na uređivanju biblioteke Iz Bosne Srebrene. Takođe je pomenuta i autorova ljubav i poznavanje bosanske sevdalinke. Poslije večeri se, kao i obično kad su književna druženja u Lodges u pitanju, razvio živ i interesantan razgovor o umjetniku i njegovom djelu

Povezani članci

“Nestali u stoljeću” Ivana Lovrenovića u Herzegovina lodges

Bogato kulturno ljeto na Boračkom jezeru

U nedjelju, 20.7. 2014. godine na Ognjištu Herzegovina lodges na Boračkom jezeru predstavljen je roman Ivana Lovrenovića “Nestali u stoljeću”. Ovo višeslojno, od kritike i čitalačke publike izvrsno ocijenjeno djelo koje, prateći sudbine istaknutih bosanskih franjevaca, govori o nestalim “dušama” na našim prostorima kroz minula stoljeća, nadahnuto je predstavio prof. dr. Enver Kazaz. Moderator dobro posjećene večeri i učesnik u razgovoru bio je književnik i prevodilac Goran Sarić.

Lovrenović je istakao kako prvi put posjećuje ovo prelijepo jezero, ali i prvi put odlomke iz svog djela čita na ovako neobičnom i interesantnom mjestu. U razgovoru je istaknuta autorova posvećenost proučavanju sudbine bosanskih franjevaca i, s tim u vezi, njegov rad na uređivanju biblioteke Iz Bosne Srebrene. Takođe je pomenuta i autorova ljubav i poznavanje bosanske sevdalinke. Poslije večeri se, kao i obično kad su književna druženja u Lodges u pitanju, razvio živ i interesantan razgovor o umjetniku i njegovom djelu.

IVAN LOVRENOVIC 3

Ivan Lovrenović, Goran Sarić i Enver Kazaz

U nastavku Kulturnog ljeta na Ognjištu Lodges u petak, 25.7.2014. na Boračkom jezeru gostuje istaknuti pjesnik i esejista Marko Vešović (uvodničar prof. dr. Enver Kazaz), a u utorak, 29.7. će biti predstavljen antiratni dnevnik Gorana Sarića Lijepo gore klasici marksizma. Knjigu je objavila fondacija Gariwo iz Sarajeva, a predstaviće je predsjednica Fondacije Svetlana Broz, pozorišni režiser Gradimir Gojer, te recenzenti Amer Tikveša i Enver Kazaz.

Obje večeri počinju u 19 30 sati. Ulaz je besplatan.

Goran Sarić
Autor/ica 22.7.2014. u 14:10