Na vratima šibenske crkvice koja je ugostila ratnog zločinca Kordića osvanuo popis njegovih žrtava

tačno.net
Autor/ica 26.9.2016. u 09:38

Na vratima šibenske crkvice koja je ugostila ratnog zločinca Kordića osvanuo popis njegovih žrtava

Aktivisti šibenske organizacije Antifa izvjesili su u noći sa subote na nedjelju, na vrata crkvice Župe pohođenja blažene djevice Marije u Njivicama, papir s popisom žrtava Darija Kordića ubijenih 16. travnja 1993. godine u Ahmićima u BiH.

Naime, u crkvi sv. Leopolda te župe, prije tjedan dana održana je tribina tog osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

– Antifašisti ne razlikuju etnička čišćenja i ratne zločine Darija Kordića u Ahmićima od njegovih kompanjona koje su iste stvari radili s bošnjačke i srpske strane u procesu potpune destrukcije svih tekovina narodnooslobodilačke borbe. A u ovom slučaju cilj je bio destrukcija BiH kao zemlje njezinih ravnopravnih naroda i narodnosti. Nema te tvorevine kao što je bila Hrvatska Republika Herceg Bosna ili tog svetog nacionalog cilja koji može opravdati ubojstva beba od 3 mjeseca – što se desilo u Ahmićima – pojasnili su motive svog noćašnjeg čina u šibenskoj Antifa.

Naravno, dodali su, da razumijemo teološki nauk Crkve koja nudi oprost, pokajanje i preobraćenje pojedinca.

– No Crkva nikad nije nedvosmisleno osudila zločine, kako one Ahmićke, tako i one ustaške. Veliki problem je u tome što se Crkva agresivno gura u svjetovni život te opravdava zločine i zločince i predstavlja ih kao uzore. A nažalost tome smo svjedoci dok čitamo Glas Koncila koji nam donosi feljtone koji minoriziraju logore u Jasenovcu i dječji logor u Jastrebarskom, te negiraju onaj u Jadovnom, a veličaju i viktimiziraju fašističke vojnike i generale koji su provodili slična etnička čišćenje kao što ih je radio i Dario Kordić – kažu u Antifa Šibenik.

14362554_577012502494197_3333181130484472417_o

Jedino primjereno predavanje Darija Kordića bi bilo ono kad bi pred svojim auditorijem pročitao sva imena i godišta svojih žrtava. O Crkvi koja svojim vjernicima nudi ratnog zločinca kao uzor i model nije više potrebno trošiti riječi.

Šibenik.in

tačno.net
Autor/ica 26.9.2016. u 09:38