Muharem Hindić Mušica: Mladi prepoznaju povampirene ideje fašizama i oduprijeti će im se

tačno.net
Autor/ica 9.5.2017. u 15:06

Muharem Hindić Mušica: Mladi prepoznaju povampirene ideje fašizama i oduprijeti će im se

Foto: šg

Danas na 72. godišnjicu pobjede nad fašizmom, uz čestitke za Dan Pobjede – Dan Evrope u Mostaru je, već tradicionalno, Muharem Hindić Mušica u svoje ime i u ime svih građana grada Mostara, odao počast svim poginulima u borbi protiv fašizma bacivši 72 crvena karanfila sa Staroga mosta u Neretvu.

Mostarski aktivista i borac za ljudska prava, Muharem Hindić Mušica, altruista je, čovjek koji već godinama stoji na Španskom trgu u Mostaru sa transparentima u rukama protestirajući i upozoravajući građane Mostara na pogubnost nacionalističke vlasti, korupciju, pljačku i na potrebu mijenjanja vlasti kako bi mladima dali šansu i ove godine je poslao poruku sa Staroga mosta u Mostaru:

Mladi će pobijediti fašizam! Mladi prepoznaju ponovo povampirene ideje fašizama koje su očite svuda oko nas i danas 72. od pobjede nad fašizmom u Evropi i 25 godina od početka opsade grada Mostara. Oni su upoznati sa historijom fašističkog zla i to moraju znati sva naša djeca i sva djeca svijeta. Oni će mu se suprotstaviti. Da nam se to zlo više nikada ne ponovi. Ja ne želim više govoriti o sumornom paklu rata, to je gotova priča. Želim samo da se mladima da šansa za normalan život. Sluđeni su ovakvim stanjem u državi i svijetu. Mladi žele slobodno živjeti, školovati se i raditi u normalnom okruženju bez nacionalizma i fašizma i stalnog straha. Političari bacaju prašinu u oči gladnom narodu. Svi su isti, i vlast i opozicija. Njih zanimaju samo fotelje a ne obespravljeni narod i ova napaćena zemlja, kazao je Muharem Hindić Mušica.  

Galerija: klikom fotografiju možete uvećeti

 

 

tačno.net
Autor/ica 9.5.2017. u 15:06