Matica hrvatska i Ornela Vištica organiziraju besplatnu radionicu za talentiranu djecu Mostara

tačno.net
Autor/ica 7.6.2013. u 14:11

Matica hrvatska i Ornela Vištica organiziraju besplatnu radionicu za talentiranu djecu Mostara

Piše: Marko Vrljić

Povodom zajedničkog projekta za djecu u organizaciji mlade glumice Ornele Vištice i Matice hrvatske Mostar, danas je u hotelu ERO održana konferencija za novinare u kojoj je glumica predstavila projekt i dala dodatne informacije o načinu rada, kao i samoj zamisli projekta.

Glumica je istakla kako se nada da će napraviti veliki pomak, ponajprije za grad i za svu djecu grada, misleći prvenstveno na onu talentiranu koja nemaju izbora i mogućnosti da pokažu svoje talente te da se bave onim što žele s obzirom na trenutnu situacija u gradu. Na audiciji koja će se održati 17. lipnja 2013. godine s početkom u 12 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače bit će izabrano oko 30 djece koja će raditi sa glumcima, redateljima i koreografima.

„Nadam se da će projekt zaživjeti, ja ću dati sve od sebe i dovesti moje kolege i prijatelje, ljude koji imaju velike biografije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije“.

Dobna granica djece se odnosi na djecu osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.

„Želim da djeci grada pomognem ukoliko se žele baviti scenskim poslom izvan grada da dobiju priliku, jer sam i sama počela na sličan način kroz razne radionice i slična događanja“, izjavila je Ornela Vištica na današnjoj konferenciji.

tačno.net
Autor/ica 7.6.2013. u 14:11