Koncert Marka Brecelja u Klubu MC Pavarotti

Autor/ica 29.10.2012. u 21:28

Koncert Marka Brecelja u Klubu MC Pavarotti

Marko Brecelj je muzičar, pjesnik, novinar, društveni radnik, promoter, skandal-majstor…
Karijeru je započeo kao violinista ljubljanske grupe Krik. Godine 1974. snima solo album Coctail (RTV Ljubljana) i za njega dobija nagradu Sedam sekretara SKOJ-a. Godine 1975. se pridružuje grupi Sedam svetlobnih let koja mijenja ime u Buldožer. U Buldožeru je ostao do 1979. Sa njima je snimio četiri albuma:
Pljuni istini u oči (LP, Helidon, 1975.)
Zabranjeno plakatirati (LP, Helidon, 1977.)
Živi bili pa videli (mini LP, Založba obzorja Maribor / Helidon, 1979.)
Izlog jeftinih slatkiša (Helidon, 1980.)

Tokom godina provedenih u Buldožeru izgradio je imidž ciničnog, nepredvidivog i ekscesima sklonog izvođača koji je na binu izlazio u invalidskim kolicima, palio sebi kosu i bradu, bavio se akrobacijama i uveseljavao publiku neobičnim pričama.

Brecelj rukovodi Omladinskim kulturnim centrom u Kopru (MKC) gdje organizuje uglavnom muzičke, filmske i likovne programe alternativnog sadržaja sa prostora Slovenije, istočne i centralne evrope, ex Yu, bivših republika Sovjetskog saveza… iz čitavog svijeta.
Predvodi i organizaciju Društvo prijatelja umerenog napretka u granicama zakona, piše za lokalnu štampu, objavljuje sopstveni bilten, a više puta se kandidovao i za gradonačelnika Kopra.

Brecelj nastupa sam, sa električnom gitarom. Predstava je krajnje neobična, obogaćena pričama i video projekcijama njegovih akcija.

Koncert Marka Brecelja će se održati u Klubu MC Pavarotti, u petak, 02.11. sa početkom u 21 sat.

 
Tagovi:
Autor/ica 29.10.2012. u 21:28