Izložba fotografija

Kolekcija fotografskih radova Sonje Marić

tačno.net
Autor/ica 9.6.2021. u 19:09

Kolekcija fotografskih radova Sonje Marić

Četvrta samostalna izložba fotografija autorice Sonje Marić održat će se u spomen kući Svetozara Ćorovića (Art Museums) u Mostaru. Otvarenje izložbe bit će u petak, 11. 6. 2021. s početkom u 19 sati.

Sonja Marić, bivša studentica Povijesti umjetnosti i arheologije, samouki je fotograf iz Mostara u Bosni i Hercegovini sa posebnom strašću prema crno-bijeloj fotografiji. Svoju strast i inspiraciju pronalazi u svakodnevnim, skromnim i jednostavnim trenutcima i pokretima oko sebe koji se čine obični i ostaju nezabilježeni i van fokusa u očima prolaznika. Strpljivo promatra i hvata istinski spontane situacije ili mikro događaje u prostoru u kojem se nalazi. Pri fotografiranju veliku pažnju posvećuje kompoziciji, pokretu, preciznosti kadra te teksturi i gradaciji čime pokušava prenijeti sirovu stvarnost na fotografiju.

U početku svog rada sudjeluje na više skupnih izložbi u BiH.

2011. godine radi seriju fotografija glumca Josipa Tabaka objavljenih u časopisu “Cosmopolitan”. Nakon toga, 2014. godine, sklapa ugovor kao vanjski suradnik za VOGUE i pravi svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom “No. 1”.

2016. godine predstavlja Mostar na foto maratonu “Capture Izmir” u Izmiru, Turska, nakon čega, kao rezultat istog, pravi i svoju drugu samostalnu izložbu u Mostaru pod imenom “Izmir”.

2019. godine pokreće seriju društveno-kritičkih fotografija za portal Tacno.net gdje fotografira zanemarena, a za društvo bitna mjesta u Bosni i Hercegovini.

tačno.net
Autor/ica 9.6.2021. u 19:09