Kiše slobode ponovo u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 2.8.2014. u 11:02

Kiše slobode ponovo u Mostaru

Foto: Š.G. i F. K.

U hotelu Bristol u Mostaru sinoć su opet pjevale Mostarske kiše.

Bili su to treći po redu susreti “Dani kiša”. Stigle su Kapljice Kiša, stigli su prijatelji, iz 53 grada i 19 zemalja svijeta, došli su svi oni  koji su zaljubljeni u slobodu, koji vole sve ljude, zelenu Neretvu i Radobolju vodu,….Mostar. Susret je počeo filmom o Mostarskim Kišama, autora Miše Marića, najvoljenijeg i najpoznatijeg Mostarca, osnivača  Kiša,  u produkciji “Face” TV  iz serijala “Namigivanje zvijezdama“.

kise3

Mišo Marić

“Ne sumnjam da ste i vi, kao i ja, kroz sve minule godine u ličnim spomenarima sačuvali vrijeme KIŠA – lijepa mladež po kojemu se prepoznaje lice naših djetinjstava i mladosti. Želja mi je bila – prije tri godine – da se bar jednom godišnje okupimo kao nekad, sa nadom da naši susreti – naša druženja – prerastu u tradiciju. I evo, može se reći: naša “kišna” druženja u Mostaru su postala tradicionalna. Naša druženja su: emocije, prijateljstva, liskaluci, pjesme, razgovori…Naša druženja su i suze i smijeh…”, kazao je organizator i član Kiša, Seregio Šotrić.

kise2

Sergio Šotrić i Mostarske kiše

Prošle godine je na “Danu Kiša” obilježena 40 godišnjica od osnivanja ansambla “Mostarske Kiše” (1973.-1992.).

Do ranih jutarnjih sati pjevale su opet Mostarske kiše u Mostaru sve pjesme iz svog bogatog repertoara, pjesme: Mostarska mati, Neretva, Zlatka Vuković, Marija…..

kise1

kiše5

kise4

 

tačno.net
Autor/ica 2.8.2014. u 11:02