Galerija Zvono: Nova izložba i nova adresa

tačno.net
Autor/ica 23.5.2021. u 13:07

Galerija Zvono: Nova izložba i nova adresa

Galerija Zvono u Sarajevu najavila je prvu samostalnu izložbu beogradske umjetnice Sandre Bartolić i to na novoj adresi – galerija Charlama u Skenderiji. Kako su naveli, zbog cijele situacije sa Covidom-19 u narednom periodu Zvono neće biti u prilici koristiti staru adresu (Obala Maka Dizdara 10) nego će povremeno koristiti prostorije Charlama u Skenderiji. 

Zvono izvan Zvona

Brojne promjene koje su novonastale Covid okolnostima podrazumijevale su i promjene u izlagačkoj praksi Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono.

Galerija Zvono u narednom periodu neće biti u prilici da izložbe organizuje u galeriji Zvono na adresi Obala Maka Dizdara 10 te, kako ističu u saopćenju, zahvalni su svima koji su skoro sedam godina na toj adresi bili redovni gosti i posjetitelji likovnih i drugih programa u organizaciji Udruženja Zvono.

Izložba Sandre Bartolić

Naredne susrete galerije Zvono zakazani su u galeriji Charlama u Skenderiji gdje će Zvono povremeno koristiti dio prostora i već sljedeće sedmice biće upriličena prva izložba u novom ambijentu.

Prvi put samostalno svoje radove predstavit će beogradska autorica Sandra Bartolić.

Sandra Bartolić je ekonomistkinja rođena 1986. godine u Beogradu koja se uz profesionalno bavljenje turizmom i hotelijerstvom godinama amaterski bavi slikanjem. Njeni radovi postavljeni na društvenim mrežama privukli su pažnju Jusufa Hadžifejzovića te ju je pozvao da bude učesnica Mileševske kolonije u Prijepoljuna kojoj je učestvovao i Saša Bukvić. Mileševski susret zaključen je dogovorom o sarajevskoj izložbi Sandre Bartolić.

Sandra Bartolić slika akrilikom na platnu. Njeni radovi inspirisani su islamskom prošlošću i kako kaže rajskim cvijećem koje sanja.

Otvaranje izložbe biće upriličeno u utorak, 25. maja u 19 sati.

Istog dana predstavnici/e medija moći će u 13 sati snimiti postavku i razgovor sa autoricom.

Zvono postavke u Charlami (Skenderija, Terezije bb) moći će se pogledati svakog dana osim nedjelje od 12 do 15 sati.

tačno.net
Autor/ica 23.5.2021. u 13:07