Festival ulične umjetnosti FUU 2016

tačno.net
Autor/ica 20.7.2016. u 13:40

Festival ulične umjetnosti FUU 2016

Večeras u ulici Musala u Sarajevu u 21h počinje oslikavanje murala posvećenog Karimu Zaimoviću prema ideji i u realizaciji Borisa Stapića i Aleksandra Saše Brezara. Time počinju i završne pripreme za Festival ulične umjetnosti koji svoju publiku na otvorenom dočekuje u petak, 22. jula i vodi kroz brojne sadržaje do kraja vikenda.

Kroz programske sadržaje prvog festivalskog dana povešće nas i klauni okupljeni u trupi Everymen, od Sebilja do Marijin Dvora.

Za 19h u Ferhadiji pripremili smo remake performansa grupe Zvono u kom od članova grupe učestvuju Sead Čizmić i Aleksandar Saša Bukvić.

Na platou ispred BBI-a predstavićemo FUU svijet u 17h, rad umjetnika Romana Kuduzovića.

U 20h je izložba H.ART-a u Radićevoj ulici, pola sata nakon toga u Galeriji Boris Smoje otvaramo izložbu ulične fotografije autora okupljenih u produkciji Spektroom, a u 21h ispred sarajevske Tržnice očekuje vas solistički koncert vokalistice Negre Čičić.

Drugog festivalskog dana FUU će u Radićevoj ulici otvoriti Art market čija će ponuda biti dostupna do kraja vikenda, odnosno do kraja festivala.

Uz brojne izložbe i radionice, publika FUU-a će u subotu imati priliku pogledati i sit down komediju Jasmina Džemidžića u 18:15 na pozornici u Radićevoj ulici. U 19h je predstava Branka Potočana na platou ispred Narodnog pozorišta a u 21h u Radićevoj koncert harmonikaškog kvinteta Klaster.

Iz trećeg dana programa izdvajamo diskusiju Radićeva kao umjetnička četvrt u 18:45 kada ćemo otvoriti i izložbu, odnosno prezentaciju idejnog rješenja arhitekte Amira Vuka Zeca zahvaljujući kojem bi se u Radićevoj mogao kreirati potpuno drugačiji ritam svakodnevice, posvećen umjetnosti.

U nedjelju u 21h u Radićevoj je i koncert grupe The Bambi Molesters.


U subotu, zahvaljujući Cinema City-ju, prijatelju festivala, imaćemo priliku pogledati takođe u 10h projekciju kratkog dokumentarnog filma o prošlogodišnjem, nultom izdanu FUU-a, u produkciji Spektrooma.

 

Program, prva stranica

Program, druga stranica

plakat fuu

tačno.net
Autor/ica 20.7.2016. u 13:40