Festival Exit nominovan za najbolji evropski festival

tačno.net
Autor/ica 9.10.2013. u 11:28

Festival Exit nominovan za najbolji evropski festival

Srbijanski EXIT festival i ove je godine nominovan za najbolji evropski festival u okviru European festival awards, najznajčajnijeg evropskog festivalskog priznanja.

EXIT je jedini festival iz regiona Balkana koji je nominovan u najprestižnijoj kategoriji velikih festivala “Major Festivals”, u kojoj se nalaze i velikani poput Tomorrowland, Roskilde i drugi.

Ovo je šesta nominacija za EXIT, koji svake godine ulazi u krug 10 najboljih evropskih festivala.

European festival awards organizuje najznajčajnija evropska festivalska organizacija Yourope. Više od 300 festivala iz 32 evropske zemlje borit će se za titulu najboljeg evropskog festivala, a pobjednika odlučuje kombinacija glasova publike i stručnog žirija.

Prošle godine više od 500.000 fanova je glasalo za svoje omiljene festivale. Glasanje traje do kraja oktobra.

Pored ovog priznanja, EXIT je nominovan i za drugu prestižnu evropsku festivalsku nagradu – UK festival awards, kao najbolji festival van Velike Britanije.

EXIT je 2007. osvojio ovu nagradu.

Ovaj festival postoji već 13 godina i kroz kapije tvrđave tokom ovih godina prošlo je više od 30 hiljada izvođača i više od dva miliona posjetioca.

Najveći svjetski mediji poput CNN, BBC, Guardian i drugi redovno proglašavaju EXIT za jedan od najznajčajnijih svjetskih muzičkih festivala.

EXIT 2013 ostat će zapamćen kao jedno od najboljih izdanja festivala u njegovoj istoriji. Oboreni su brojni rekordi, kao što je ukupna posjeta, posjeta glavnoj bini i Dance areni, posjeta sajtu exitfest.org i mnogi drugi.

Posebni značaj uspjehu EXIT-a daje činjenica da dok su mnogi najveći evropski festivali doživjeli pad posjete u ovoj godini, broj publike na EXIT-u u 2013. povećan je za 40 posto u odnosu na 2012. godinu.

tačno.net
Autor/ica 9.10.2013. u 11:28