Fažana Media Fest: Europska komisija organizator je rasprave na na temu ‘Žene i mediji danas’

tačno.net
Autor/ica 31.7.2022. u 09:43

Fažana Media Fest: Europska komisija organizator je rasprave na na temu ‘Žene i mediji danas’

Još je samo 36 dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema biti “Žene i mediji”.

Festival će započeti razgovorom u organizaciji Predstavništva  Europske komisije u Hrvatskoj na temu ‘Žene i mediji danas’, Sudjelovat će: Radka Bečeva, voditeljica za odnose s članicama Europske radiodifuzijske unije (EBU) za Srednju i Istočnu Europu, Maja Sever (predsjednica Europske federacije novinara) i Marko Milosavljević (profesor na Katedri za novinarstvo, Sveučilište u Ljubljani) uz mogućnost ‘online’ uključenja dodatnih sudionika. Moderatorica će biti Andrea Čović Vidović (voditeljica medija za Europsku komisiju u Hrvatskoj).

U šest dana festivalskog programu imat ćemo čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo.

Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.

Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

 

tačno.net
Autor/ica 31.7.2022. u 09:43