Branko Radaković ponovo u Škotskoj

tačno.net
Autor/ica 5.12.2013. u 14:24

Branko Radaković ponovo u Škotskoj

Branko Radaković je i ove godine, kao i prošle, ušao u finale ”ProFiRe Short Film Festival-a” koji se održava u Edinburgu, u Škotskoj.

2012. godine učestvovao je sa eksperimentalnim ostvarenjem ”Pozdrav video kasetama!”, a ove godine, sa čak dva kratka filma – ”Čist srpski film u 2013. godini” (u programu ”International Short Films” koji počinje danas, 5. decembra i završava se sutra) i ”Turist” (u programu ”Experimental edition-Short films” koji se održava od 7. do 9. decembra).

”Čist srpski film u 2013. godini” do sada nigde nije prikazan, sem što ga je autor stvorio da bi dao javni protest u Srbiji protiv uništavanja filma i kulture uopšte, te je postavljen, odmah nakon realizacije, na YOU TUBE-u, dok je ”Turist” učestvovao na mnogobrojnim stranim i domaćim filmskim festivalima.

U programu ”International Short Films” učestvuje i srpski reditelj Andrej Boka sa filmom ”Priča o stanovnicima zida”, a u programu ”Experimental edition-Short films” još jedan srpski reditelj – Mladen Aleksić sa kratkim ostvarenjem ”Mirroring”.

Ovaj festival, koji organizuje multimedijalni umetnik Miroslav R. Mitrović, prošle godine je započeo svoje postojanje pod nazivom ”Mitrović Family Festival”, a program na kome su se prikazivali filmovi – ”ProFiRe-International Short Film Competition”. Ovogodišnje izdanje festivala završava se 15. decembra.

tačno.net
Autor/ica 5.12.2013. u 14:24