Božica Jelušić: BARBAROGENIJSKI SLAVOPOJ

Božica Jelušić
Autor/ica 21.1.2016. u 22:13

Božica Jelušić: BARBAROGENIJSKI SLAVOPOJ

Uzmite naše slike, izvadite platna iz okvira, obrišite njima pod zamrljan zemljom one brazde s kojom su vas iz anonimnosti i zatucanosti odorali i prikazali na javnom svjetlu. Rasparajte knjige, naložite veliki oganj i ispecite volove za vaše barbarske gozbe. U kajdanke umotajte masni burek, kazališta zatvorite a njegove dekadentne histerike pošaljite na dug odmor na slabo naseljene otoke. Umotajte se u zastave, valjajte se pijani po podu, urlajte, slinite, trijumfirajte, povraćajte, po našim najboljim stranicama, najživljim trenutcima postojanja. Oduzmite nam povijest, uspomene, drugove, rad i pobjede, materinji jezik, važnost bilo koje vrste, glas koji odjekuje hodnicima, ime koje je nekada nekomu značilo.

Proglasite nas ološem, hereticima, neprijateljima, nedomoljubima, stokom sitnog zuba, razmaženim elitistima koji se zgražaju nam vašim “zdravljem” i “narodnom dušom” koja voli jednostavne stvari svima razumljive, proste ko pasulj, jestive ko proja, beskorisne kao sveta vodica, udobne kao neoprane čarape i znojna potkošulja. Fufljajte, mucajte, petljajte i kokodačite kad nam se obraćate, jer svijet je vaš, vlast je vaša, Bog je na vašoj strani, a ako privremeno nije, sutra ćete ga potkupiti i u svoje kolo bez crvenih i žutih vragova, dovesti,zasigurno.Pogledajte samo onu lasicu akolitsku i sakristansku, nakađenu tamjanom, kako vam to iz pozadine jamči prepredenim osmijehom!

U stvari, ne morate nam ništa objašnjavati, mi ne postojimo.Ako pak postojimo, nismo usredotočeni ni normalni. Nema poštene inteligencije, znamo da je to floskula. Nema kreativaca ni kulturnjaka, znamo da je to razbibriga radnoga naroda, a ne zanimanje. Molim vas, ne obraćajte pozornost, nemojte ovo čitati. Idite naprijed, smjelo i sigurno, u nove kompromise, prodaje, blamaže i nebuloze, kakvima ste nas obilato darivali posljednjih mjeseci! Što vas briga TKO TO TAMO PEVA, na nekoj glupoj ćirilici, koju normalno uho ne čuje i ne razumije!

Naša /vaša kolonijalna povijest upravo počinje! Budite u prvim redovima! Pišite je kako znate i umijete! Bog vam pomogao i sreća junačka! Iz svoje mišje rupe pozdravljamo vas radosnim cijukom i krčanjem sirotinjskih crijeva.

Gaudeamus igitur!

Anonimus

Božica Jelušić
Autor/ica 21.1.2016. u 22:13