Besima Borić: U susret Danu žena, onako, za razonodu

Besima Borić
Autor/ica 6.3.2018. u 15:51

Besima Borić: U susret Danu žena, onako, za razonodu

Imam običaj uoči svakog 8. marta, Dana žena, napraviti pregled naslova i sadržaja tekstova koje nađem na portalima, a koji se odnose na žene. To je uvijek period od početka tekuće godine, dakle period od dva prethodna mjeseca. Radim to godinama i smatram to dobrim indikatorom za odgovor na pitanje gdje su žene danas, čime se bavimo, koliko smo i kako zastupljene u medijima. Obično ih ne komentiram jer su, nekako, dovoljni sami sebi.

Ove godine, kao ni jedne do sad, učinilo mi se da nas je mnogo manje nego dosad. Kako su vijesti na portalima obično praćene I fotografijama aktera, začas se utvrdi da su vrlo rijetke fotografije sa ženskim likovima. Naravno, ograđujem se, nisam se bavila specijaliziranim ženskim stranicama, naročito ne obnaženim ženskim tijelima i sličnim prilozima. Isto tako, nije bilo moguće svakodnevno pregledati sve portale, pa se može dogoditi i neki propust. Nenamjeran, naravno!

Krećem sa političarkama, ne zato što su najzastupljenije vijesti o njima, nego prosto jer je to, možda, i najzorniji indikator položaja žene u društvu.

Veoma je mali broj imena koja se, s vremena na vrijeme ponavljaju, i koja su našla svoje mjesto na portalima. 

Tako ćemo pročitati da je Federika Mogerini po ko zna koji put iskazala zabrinutost i poručila da je 2018. ključna godina za zemlje Balkana.

Drugi put, nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH Mogherini je poručila da, bez  odlaganja, treba reformirati izborno zakonodavstvo.

A BiH parlamentarka Nermina Kapetanović nam je poručila da bi Vijeće Evrope moglo sankcionirati BiH zbog neizvršene presude Sejdić-Finci.

BH parlamentarci su izjavili da su začuđeni izjavama N.K., a Vijeće Evrope je demantiralo zastupnicu Kapetanović izjavom da ne postoje planovi za uvođenje sankcija BiH.

Zato je ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila da će se Srbija za pristupne pregovore spremati “možda i pojačanim tempom” dolaskom Bugarske na čelo Evropske unije.

Kada hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarević dolazi u službenu posjetu Bosni i Hercegovini neizostavna je poruka da je „neprihvatljivo nametanje kolektivne krivice Hrvatima u BiH“, kao i da su Hrvati konstitutivan narod u BiH i da ih „niko neće svoditi na manjinu”.

U nastavku ćemo doznati šta je cilj Kolindine posjete Erdoganu, Turskoj: Predsjednica Hrvatske u Turskoj pokušava progurati HDZ-ov, Čovićev izborni zakon!

Hrvatski mediji su kritizirali Grabar Kitarević jer je “u Sarajevu bezobrazno prekršila diplomatski protokol, napravila vašarsku atmosferu…”Konačno je uspješno doputovala u službeni posjet BiH, ali i dalje nije jasno – ima li pilota u avionu?

Kolinda Grabar-Kitarović je pozvala Aleksandra Vučića u posjetu Hrvatskoj:

„To želim i uvjerena sam da moj hrvatski narod i svi hrvatski državljani to žele“.

Moćna njemačka kancelarka Angela Merkel je u svojoj novogodišnjoj poruci rekla da će pitanje evropske saradnje biti odlučujuće za naredne godine i da 27 država članica Unije moraju biti više nego ikad uvjerene da grade zajednicu.

Svojom upornošću uspjela je konačno dobiti i pristanak članstva SPDa Njemačke za Veliku koaliciju I tako obezbijediti sebi četvrti mandat kancelarke.

Odlazak velikog broja BH građana i građanki iz BIH ne brine mnogo Željku Cvijanović jer ona kaže da se ne osjeća dobro zbog odlaska mladih, ali možda taj broj nije tačan jer se migracije događaju svugdje u regiji.

Pokret Restart Srpska nije kritikovao predsjednicu Vlade RS Željku Cvijanović zbog te izjave nego zbog toga što nije istakla zastavu na svojoj porodičnoj kući u Banjaluci uoči Dana Republike Srpske.

Bez obzira na sve Cvijanović izjavljuje da: “Savez za promjene urušava interese RS, vjerujemo svemu što Vučić kaže”.

Ali premijerka RS Željka Cvijanović sama sebi ne vjeruje: “Republika Srpska nije prezadužena, nego je srednje zadužena”!

Ali je zato Cvijanovićeva prisustvovala Trumpovom molitvenom doručku.

Možda bi odlazaka iz države bilo manje kada ne bi bila istinita izjava sad već penzionirane bivše predsjednice Suda BIH Meddžide Kreso da joj je najteže pala spoznaja da među njenim kolegama ima korumpiranih jer biti sudija u našim uvjetima, a pogotovo na čelu suda, znači biti stalno na meti nezadovoljnih.

Možda bi pri tom I “Dodikovo objašnjenje o potrebi trenažnih letova za pilote imalo smisla jedino ako je Svetlana Ražnatović odlučila da postane pilotkinja u službi RS-a”, naveli su iz PDP-a, a u povodu korištenja službenog aviona RSa za privatni dolazak Cece Ražnatović u Banja Luku.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u opširnom intervjuu za londonski Economist radio govorila ponajviše o Aleksanderu Vučiću, ali se uspjela dotaknuti i drugih tema i reći: „Ne mislim da se u Srebrenici dogodio genocid“.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je drugom prilikom da Srbiji najviše od svih zemalja okruženja odgovara da naš region bude percipiran kao stabilan od strane međunarodnih finansijskih institucija.

Aktivna i vrlo prisutna u medijima predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednica HDZ-a Borjana Krišto dostavila je Ustavnom sudu BiH novu apelaciju kojom je osporila odredbe Ustava Federacije BiH koje utvrđuju da se iz svakog kantona bira po jedan delegat iz svakoga naroda.

Borjana Krišto je u odbrani skandalozne Deklaracije iz Livna izjavila: ”Šta možete očekivati od HDZ-a nego osudu haške presude”.

Direktor Federalnog zavoda za statistiku “oborio je na popravni ispit “

potpredsjednicu SBB-a, Adisa Omerbegović-Arapović, koja je kritizirala federalnog premijera Fadila Novalića zbog njegovih izjava o potrošačkoj korpi, pozivajući se pri tome na nepostojeće podatke Federalnog zavoda za statistiku.

Brojne su osude izjave predsjednice Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munire Subašić u kojima je uvrijedila žrtve masakra u Ahmićima i njihove porodice, pozivajući je na ostavku!

Osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Sonja Biserko, podsjetila je na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je ubistvo Ivanovića na Kosovu teroristički akt.

“Pohvalila bih to što je hrvatska predsjednica otišla u Ahmiće i Križančevo Selo”, kazala je u Dnevniku Federalne televizije Vesna Pusić, saborska zastupnica u Republici Hrvatskoj.

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković ocijenila je da je Igor Crnadak najbeskrupuloznija ličnost u historiji Republike Srpske, koja poziciju ministra vanjskih poslova koristi za ličnu korist.

Milica Marković se oglasila o istrazi protiv nje: “Sve je urađeno po Bosićevom nalogu”, a u povodu informacije da je “Istražuje Savjet Evrope zbog jedne od svojih ljubavi”.

Nana Fata Orlović optužila Ramiza Salkića da je nagovarao da proda zemlju, a on sve negira.

Potpredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić traži prvo promjenu Pravilnika sa izvještajima Misije stručne procjene EU, pa onda izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević smatra da je potpredsjednik SNSD-a i poslanik te stranke u Parlamentu BiH Nikola Špirić “posljednja osoba koja bilo kome može držati lekcije o patriotizmu”.

Zato Aleksandra Pandurević izjavljuje: „Radujemo se kandidaturi Dodika, koji se dodvorava Bošnjacima obećanjem o uklanjanju crkve…”

Pandurevićka odgovorila Košarcu: Kakve su veze Mektića sa francuskom firmom “Gemalto”?

Poslanica SNSD Dušanka Majkić upozorila je da je Vijeće ministara prekoračilo svoje nadležnosti predlažući dopune Zakona o komunikacijama kojim se tretira oblast uvođenja broja 112., a poslanica SDS Aleksandra Pandurević objašnjava da se samo radi o dopunama Zakona koje osiguravaju da se svi pozive na 112 usmjere nadležnim institucijama.

  • Neki se pitaju gdje Majkićka živi: Traži od Vijeća ministara da zabrani medijima u FBiH upotrebu prefiksa “bosanski” u nazivu gradova

Zenička parlamentarka Draženka Subašić zatražila da Fadil Novalić ode u Zenicu ukazujući na težak položaj radnika Željezare Zenica.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac i ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović u zajedničkom saopćenju osudili su nastavak osporavanja bosanskog jezika u obrazovnom sistemu u entitetu Republika Srpska.

Lana Prlić iz SDP BIH odgovorila je na Martinovićevu primjedbu: „Naša inicijativa spašava hrvatsku djecu od nepismenosti, u Mostaru ne uče ćirilicu, niti o Aleksi Šantiću“.

Ukoliko uistinu želimo ravnopravnost svog naroda onda se moramo zalagati za ravnopravnost ostalih naroda i svih građana, izjavila je ovo zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu Bosne i Hercegovine Diana Zelenika. 

Vesna Pešić kaže da je njen cilj da opiše ambijent u kome je ubistvo Olivera Ivanovića bilo moguće, šta je pokazalo to ubistvo i da prikaže sliku Srbije na kojoj se kristalno jasno vidi da je ona dubinski destabilizovana i spolja i iznutra. 

U Srbiji pokrenuta online peticija da se oduzeme srpsko državljanstvo Nataši Kandić i Sonji Biserko jer ”već duži niz godina u široj srpskoj javnosti su percipirane kao simbol antisrpstva“.

Ambasadorica Norveške Rusten izjavila je da joj je velika čast što ima priliku da gradi i čuva prijateljstvo između naših zemalja i da pomognem jačanju našeg partnerstva.

Američka ambasadorica u BIH Cormack i visoki predstavnik Inzko uobičajeno su izjavii da su zabrinuti zbog nabavke oružje MUP RS i da sve informacije treba uzeti veoma ozbiljno.

Američka ambasadorica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley, Trampova desna ruka, izjavila je da Rusija nije “prijatelj” Sjedinjenih Država i da to nikada neće biti.

Ministrica zadužena za bugarsko predsjedavanje Evropskom unijom Ljiljana Pavlova izjavila je da Unija mora ponuditi evropsku perspektivu zemljama zapadnog Balkana.

Sve zemlje zapadnog Balkana koje sprovedu potrebne reforme moći će u perspektivi postati članice NATO-a ako to budu željele, rekla je Kay Bailey Hutchison, ambasadorica SAD pri NATO-u. 

Navodi Sjedinjenih Država da su se ruski državljani mješali u američke izbore su apsurdni, izjavila je u petak glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Ana Babić, predsjedavajuća Skupštine KS deklarativno je protiv naziva škole “Mustafa Busuladžić”, a na djelu “suzdržana”.

Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke iz Zenice je izjavila: Kad god se Čović zauzimao za zeničke Hrvate, njih je u Zenici bivalo sve manje. 

Lejla Deronja Suljić iz CCI tvrdi da Kantonalne vlade na plaće troše milijarde KM, a nijedna nije realizovala program.

Ministrica finansija Federacije BIH Jelka Miličević, ponovo je nevješto javnosti pokušala obrazložiti svoje zahtjeve za poništavanje konkursne procedure u vezi sa Poreskom upravom FBIH.

Jadranka Kosor zbog izjave o Srbima osramotila predsjednika Sabora Hrvatske Jandrokovića smatrajući njegovu izjavu u najmanju ruku čudnom.

Profesorica politologije iz Zagreba Mirjana Kasapović analizirajući izborni sistem, usput bacila malo blata i na lidera DF-a Željka Komšića, optužujući ga da svojom kandidaturom za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dodatno zaoštrava bošnjačko-hrvatske odnose u Federaciji BiH.

Navijači u Zadru brutalno izvrijeđali Janicu Kostelić: „Oj, Jano, oj, Janice, puši k…., snježna kraljice“. Janicu su već navedenim povicima dočekivali navijači Hajduka

Irena Hadžiabdić, predsjednica Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine pojasnila je situaciju vezanu za prijedloge te institucije o načinu popunjavanja Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer i predsjednica Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) Nirvana Pištoljević predstavile su prvi portal namijenjen BH dijaspori.

Poslanica HSP-a Ivana Lovrić tri godine u parlamentu RS-a bez ijednog pitanja ili diskusije.

Premijerka Theresa May izjavila je da je Britanija “zabrinuta” nacrtom dokumenta EU o Brexitu, ali kako je uvjerena da sporazum može biti postignut.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Maria Zaharova izjavila je da Rusija, kada jača svoju odbrambenu snagu i svoje vojne kapacitete, čini sve da izbjegne vojni sukob sa SAD.

Možda niste čuli za rusku političarku Valentinu Petrenko, ali njena frizura je već uveliko poznata. Ne po dobrom. Nazivaju je najružnijom frizurom na svijetu

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić izjavila je u ponedjeljak u Mostaru kako će Republika Hrvatska uvijek pružati aktivnu prijateljsku potporu Bosni i Hercegovini na njezinom europskom i euroatlantskom putu, poručivši kako je izbor legitimnih predstavnika ključ opstojnosti Hrvata u BiH.

Ako su nam dosadile političarke, možemo se pozabaviti laganijim zanimljivim sadržajima.

Kćerka scenariste Feđe Isovića odjednom je dobila ime “Džulija Roberts” jer su Feđi tražili podatke i ime kad joj je na Jahorini kupovao kartu za ski-lift, a on se našalio u svom stilu.

Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije ABC Models Mgmt International, predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju “World Top Model 2017” u Budimpešti, i plasirala se u “top 10” i osvojivši četvrto mjesto.

Sedmi septembar ove godine ostaće zauvijek urezan u sjećanju glumici Ivani Panzalović. Prvi put u javnosti nakon kobne noći u stanu na Dedinju, gdje je plastični hirurg Srđan Cvetanović nakon šestomjesečne veze pucao prvo u nju, a potom izvršio samoubistvo.

Američka glumica Jessica Alba rodila je treće dijete, dječaka kome je dala ime Hayes.

Talentirana Maja Kereš nastavlja nizati uspjehe. Maja je jedna od rijetkih Hrvatica kojima je pošlo za rukom sarađivati s najvećim svjetskim zvijezdama među kojima su Fergie, Justin Bieber i Rob Thomas.

Jedna od najljepših turskih glumica njemačkog porijekla, Meryem Uzerli koja je najveću slavu postigla ulogom sultanije Hurem u serijalu “Sulejman Veličanstveni”, vrlo je aktivna na društvenim mrežama gdje često objavljuje fotografije iz privatnog života.

Doznali smo i da je pokušala samoubistvo baš u momentu kad je proglašena najboljom turskom glumicom.

Srbijanska pjevačica Ceca Ražnatović poručuje da su napisi pojedinih medija da je u Banja Luku stigla avionom RSa tendenciozno smišljeni i da je na novogodišnji nastup došla svojim automobilom.

Sestra Ivice Dačića poznata glumica izjavila: “Živeli smo u bedi, roditelji su brali šipurak da bi nas školovali”. Michelle Obama konačno otkrila šta joj je poklonila Melania Trump na inaoguraciji: “To je bio lijep okvir za slike“.

Pop ikona Madonna uvijek je znala šokirati, ali njena nova fotografija na Instagramu, na kojoj je grudi samo dijelom prekrila ručnom torbicom, izazvala je lavinu komentara zgroženih fanova.

Otkako je rodila blizance Sir i Rumi, pjevačicu Beyonce je njenim subotnjim izlaskom obradovala brojne poklonike haljinom koja otkriva previše što je zapalilo Instagram.

Donald Trump sastao se s radnicima kompanija Aflac i TSYS te je iskoristio priliku da spomene kako je njegova supruga Melania Trump 2005. snimila bizarnu reklamu s patkom za jednu od tih kompanija – Aflaca.

Biće nam lakše jer je otkriven razlog zašto Melania Trump stavlja kaput samo na ramena

jer ne namjerava glumiti bliskost sa mužem ako za to nema potrebe.

Nakon što je prošle godine priznala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja filmskog producenta Harveyja Weinsteina, američka glumica Uma Thurman otkrila je i kako je uznemiravao čovjek kojeg je smatrala svojim zaštitnikom.

Popularna glumica iz serije “X Files” Gillian Anderson izjavila: ”Sljedeće godine bih mogla biti sa ženom.”

Meghan Markle, izabranica princa Harrya, sama će platiti haljinu za vjenčanje vrijedno pola miliona funti.

Emina Jahović proživljava dramu u privatnom životu jer je na korak od razvoda.

Hana Hadžiavdagić otkrila kada je i s kim izgubila nevinost.

Serena Williams pukom srećom preživjela porođaji otkrila detalje najveće drame u životu. A vidjeli smo i kako izgleda Emina Ganić šest mjeseci nakon poroda: Pozirala u štiklama i kratkoj suknji…

Evo malo napisa i o ženama posvećenim nekim poslovima, zanimanjima.

Historičarka i modna dizajnerica Esma Imširpašić iz Travnika u slobodno vrijeme radi u vlastitoj radionici i u novom ruhu proizvodi fesove koji se kao tradicionalni odjevni predmeti danas mogu vidjeti samo kod folklornih ansambala.

Miladinka Mima Vasić iz Tuzle je prva Bosanka koja se popela na Matterhorn: Svaki uspon u stijeni ima priču.

Aleksandra Radović: Trudim se praviti muziku koju možete pustiti i svojoj djeci

Glumica Vedrana Božinović: Pozivajući se na kvazitradiciju i religiju sebi namećemo nova ograničenja

Izložba slika Katarine Polić – Pipal otvorena u Galeriji “Roman Petrović”.

Mlada Albanka se žalila da je na Kosovu uporno optužuju za ‘srbofiliju’, a sad je napadaju jer je ismijala Vučića.

Nakon što je prvi put na skijanje otišla u inozemstvo, poznata bh. dizajnerica i vrsna skijašica Jasna Hadžimehmedović Bekrić je ogorčena stanjem na olimpijskim planinama oko Sarajeva.

Bihaćka glumica Darja Badnjević izjavila da razvija svoju karijeru ne čekajući da joj posao padne s neba.

Holivudska glumica i ambasadorica dobre volje Visokog komesarijata za izbjeglice pri Ujedinjenim narodima (UNHCR) Angelina Jolie izjavila je kako će s NATO-om sarađivati u borbi protiv seksualnog nasilja nad ženama u konfliktnim zonama.

Deborah Kolb, gledna američka profesorica održala trening za BH političarke.

Selma Rizvić predstavila djelo “Digitalna prezentacija kulturnog naslijeđa BiH”.

Majda Mehmedović, crnogorska rukometašica zablistala u ulozi modela.

Poglavarka crkve u Švedskoj Antje Jackele hvali islam zbog čega je million vjernika napustilo švedsku crkvu!

Karolina Vidović Krišto, već kažnjavana urednica HTV, ponovo dala šokantnu izjavu u vezi s knjigom Zorana Ferića.

“Zlatka Vuković”: Žena koja je u orbitu lansirala mostarsku modnu konfekciju promoviše svoju ”Nedovršenu priču”.

Malo je, ali ipak ima I vijesti koje govore o priznanjima ženama i njihovim uspjesima.

Sarajka Dunja Mijatović, predstavnica OSCE-a za slobodu medija, u drugom krugu izabrana  za komesara za ljudska prava pri Vijeću Evrope

Akademkinja Mirsada Hukić dobitnica je najvećeg naučnog priznanja u Bosni i Hercegovini, državne nagrade za nauku za uspjehe u oblasti nauke na međunarodnom planu koje se dodjeljuje prvi put.

Nakon četiri decenije: Izložba Marine Abramović, renomirane umjetnice u Beogradu. Izložba će biti otvorena u septembru 2019. godine i trajat će do januara 2020.

Predsjednik Helsinškog komiteta u SAD-u kongresmen Roger Wicker i član Doma za vanjske poslove Kongresa SAD-a Eliot Engel nominovali su osnivačicu Fonda za humanitarno pravo (FHP) iz Beograda Natašu Kandić i FHP za Nobelovu nagradu za mir za 2018. godinu

Elizabeth Blackwell, prva žena s diplomom doktorice medicine danas bi slavila svoj 197. rođendan.

Mirnesa Bektaš osvojila je naslov prvakinje Evrope u karateu u konkurenciji do 21 godine.

Ponekad su zanimljive vijesti o kćerima poznatih ličnosti pa ćemo tako doznati kako je

Beba Balašević brutalno odgovorila popu koji joj je prozvao oca Đorđa Balaševića.

“Moj ćale nikad nije imao problema s Hrvatima. Ni Bosancima. Ma ni s Makedoncima. Nije ni sa Srbima. Ili Slovencima… Samo s budalama”, glasio je taj tweet.

Katarina Kitarović, kćerka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u četvrtak navečer hitno je završila u bolnici zbog upale slijepog crijeva.

Medijima su uvijek bile i zanimljive žene bliske saradnice važnih muškaraca. 

Najbliža saradnica predsjednika Srbije, Suzana Vasiljević otkrila je do sada nepoznate detalje o Vučiću uz mnoštvo anegdota iz njihove radne svakodnevice.

Ivana Rodić bivša je uposlenica Centrale HDZ-a BiH u Sarajevu i bliska Draganu Čoviću kojem je nedavno uputila pismo podsjećajući ga kako je učio da mrzi!

Mlađa sestra sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una, Kim Yo Jong, koja ovih dana plijeni pozornost javnosti dolaskom na Zimske olimpijske igre, ključna je savjetnica sjevernokorejskog diktatora, šefica njegova kabineta i najvažnija osoba tamošnjeg agitpropa.

Trumpov advokat platio porno glumici Stefani Kliford 130.000 dolara, kako bi je spriječio da progovori o seksu sa američkim predsjednikom. Stefani u filmovima koristi ime Stormi Danijels.

Moram priznati da me iznenadio broj natpisa koji govore o prevarama, kriminalu i sumnjivim rabotama jednog broja žena. Ovakve pojave su ranijih godina bile rijetke. 

Slikarica i privatna poduzetnica iz Crne Gore Danijelu Kisić Petrović (65) spremala ubistvo, a u njenoj kući u naselju Mitrovica pronađen i arsenal oružja.

Nakon što je jučer uhapšena u Sarajevu, ženska osoba inicijala  Dž. B. osumnjičena da je ostavila bebu u kontejneru, sprovedena je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Policajci jedva savladali 19-godišnju Banjalučanku koja je prebila momka jer ju je prevario.

Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo podigli su optužnicu protiv Lejle Fazlagić-Pašić zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, pranje novca, krivotvorenje isprave i prevara.

Nakon što su je španske vlasti optužile za utaju poreza, pjevačica Shakira je u panici.

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić (SBB) u decembru 2016. godine primila je jednokratnu novčanu naknadu, u iznosu od četiri prosječne plaće u FBiH, nakon smrti bivšeg supruga na šta prema zakonu nije imala parvo.

Nevjerovatni prizori nasilja među učenicima u Splitu od juče se šire društvenim mrežama.

U akciji “Neon” za krivična djela navođenja na prostituciju, trgovine ljudima i pranja novca.

uhapšene Selma Delić i Arnela Ožegović

“Kraljica kokaina”, “Kuma” i “crna udovica” sve su nazivi za jednu od najsurovijih i najokrutnijih žena – Grizeldu Blanko – koja je 70-tih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji držala proizvodnju kokaina u svojim rukama.

Sretan nam Dan žena, 8.mart!

Besima Borić
Autor/ica 6.3.2018. u 15:51