Almin Kaplan i Srđan Sekulić u Zvonu

tačno.net
Autor/ica 30.1.2020. u 12:41

Almin Kaplan i Srđan Sekulić u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizuje poetsko veče 01. februara u 21h, u Zvonu, Obala Maka Dizdara 10.

Na poetskoj večeri učestvuju bosanskohercegovački književnik Almin Kaplan i Srđan Sekulić, književnik iz Srbije.
Poetsko veče podrazumijevaće naizmjenično čitanje poezije ove dvojice autora, u Kaplanovom slučaju biće to uglavnom pjesme iz zbirke „Bukara“, Sekulić će čitati pjesme iz zbirke „Kavalov jek“ a imaćemo priliku čuti i pjesme novijeg datuma koje nisu objavljene u pomenutim i nekim drugim zbirkama.
Dvojica prijatelja pjesnika će osim čitanja poezije razgovarati o književnosti uz pratnju muzike po odabiru zajedničkog prijatelja, slikara i pjesnika Igora Borozana.

O autorima:

Almin Kaplan rođen je 1985. godine. Piše poeziju i prozu. Autor je zbirki poezije „Biberove kćeri“, „Čekajući koncert roga“, „Ospice“ (roman u stihovima), „Mostarska zbirka“ i „Bukara“ te romana „Trganje“ i „Meho“. Dobitnik je više književnih nagrada, između ostalih nagrade Ratkovićevih večeri poezije, Mak Dizdar i Zija Dizdarević. Živi na Rivinama kod Stoca.

Srđan Sekulić je rođen 1993. godine. Piše poeziju i prozu. Njegove kratke priče i pjesme objavljivane su u regionalnim književnim časopisima, web portalima i u književnim zbornicima. Prevođen je na albanski, makedonski, persijski(farsi), mađarski, rusinski i engleski jezik. Jedan je od dobitnika nagrade „Mak Dizdar“. Objavio je knjigu poezije „Kavalov jek“ Prevodi poeziju i prozu sa makedonskog i bugarskog jezika. Trenutno živi i stvara u Novom Sadu.

tačno.net
Autor/ica 30.1.2020. u 12:41