Ronit ćemo svi – ko prave budale

Igor Serdar
Autor/ica 24.11.2022. u 10:38

Ronit ćemo svi – ko prave budale

Ovaj naš svijet prepun je jako pametnih stvari koje samo rijetki razumiju u potpunosti, a s druge strane ovaj naš svijet prepun je velikih budalaština kojih su gotovo svi zemljani potpuno svjesni.

Globalno gledano mi, zemljani, uništavamo ovu našu jedinu postojbinu gdje imamo mogućnost živjeti tako temeljito, brzo i efikasno kao da nakon ovog našeg kratkog perioda života više nitko neće biti živ, niti naša djeca niti ona neka tuđa djeca, niti životinje ni biljke, a nakon nas otopit će se svi ledenjaci, zagađene će biti sve vode i oceani, slomit ćemo i šume i planine ako treba, ali biti će onako kako mi, zemljani odlučimo.

Jako sebično, bezobzirno, nasilno i, u biti, debilno, kratkovidno i plitko.

Sada navodno od osam milijardi zemljana pola njih ne mari ni za što od navedenog osim za okruglu malenu lopticu nalik zemlji koju jedanaest pripadnika jedne grupe zemljana pokušavaju ugurati na mala vrata onih drugih jedanaest zemljana iz druge grupe koji imaju isti cilj. Smislili smo davno i pravila za tu rabotu, nazvali smo to igrom, zabavom i svakako nekako…, čak smo to proglasili i najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Istovremeno mi zemljani bavimo se i važnim stvarima, bitnim za svoje ljude.

I tu smo malo zaostali u razvoju. Zapeli smo. Zajebali se.

I sad idemo u pokušaj da usporimo sjebavanje Svijeta.

S jedne strane puna nam usta brige za budućnost, pravednost, jednakost i slične pozitivističke stvari za svih osam milijardi zemljana, a s druge strane eto, recimo da su to danas Rusi – ne j..u ovaj svijet ni pet posto jer oni hoće imati svoj „ruski svijet“ i taj čovječuljak i njegovi rektalni fatalisti zasmrdili su Svijet svojim praznim glavama i velikim mislima malog čovjeka.

Mali čovjek uvijek želi biti veliki čovjek i to je tako kod nas zemljana. Rijetko koji mali čovjek postane veliki čovjek zato jer on to želi i onda on to ostvari.

Velikim čovjekom netko postane zato jer ga ostali zemljani toliko poštuju i toliko su mu zahvalni za nešto dobro što je uspio napraviti da tada mali čovjek postane veliki čovjek i ostaje u pamćenju više generacija zemljana.

Rat koji u ime Rusa, Slavena pravoslavaca i o njima ovisnih zemljana vodi predsjednik 140 milijuna Rusa protiv Ukrajinaca, Slavena, isto većinom pravoslavnih „malorusa“ kojih ima upola manje od Rusa potpuno je besmislen.

Nered u glavi Putina i njegovih vrtnih patuljaka koji govore svakim je danom sve veći i vrtni patuljci koji svi zajedno nisu dostojni jedne obične dvorske lude u…li su se u gaće jer njihova sudbina je odbrojana i nije pitanje hoće li se Rusija slomiti u sukobu s ostalim zemljanima nego je samo pitanje kada će sve te neuredne misli postati i njima šuplje, besmislene i tragično nepotrebne.

Roman u kojem idiot zapravo nije idiot napisao je Dostojevski, a idiotluk u kojem cijenjen i poštovan predsjednik postaje idiot upravo piše Putin.

Za njegove blistave patuljke bez osobnog dostojanstva prevelik je zadatak dati smisao ovome što se sada događa.

Nema Putin niti jednog saveznika koji mu je istomišljenik. Svi njegovi saveznici su ovisni i nesamostalni u vlastitim mislima i samo zato ponizni prema igrokazu oko njegova veličanstva zarobljenog u „bespuću povijesnih svršenosti jednog vremena“.

Sam je ostao svaki nasilnik čak i kad je pomicao Svijet kao moćan vladar i to je razlika između malog čovjeka-budale koji radi malu štetu i velikog čovjeka-idiota koji vlastitu patnju u svojoj glavi želi velikodušno uvaliti svim zemljanima.

Hajmo sad bajati bajke i, recimo, dopustiti Putinu vlast još deset godina…

Može li Peskov deset godina onako polu naivno i umilno igrati tu svoju ulogu? Pa bolje mu je da se sam zamrzne u osobnom frižideru nego da bude živ i laprda svoje pjesmice još punih deset godina. Taj ton i izraz više niti on sam ne podnosi…Akopov, Solovjev, Kadirovina sirovina, nekakvi kuhari, mesari i generali i svo to razvratno društvo mrtvaca koji još nisu shvatili da su svi mrtvaci guraju sad 300 000 Rusa u smrt, a planiraju još koliko god treba poslati na frontu….

Svi su oni svjesni da su sami na svijetu i da neće nitko s njima tko ne mora, a osim cara, vrtnih patuljaka i ozbiljnih ovisnika – nikog tu nema da bi bio s njima. Žao mi ovih malih uvlakača koji „poštuju Rusiju“ bez uvjeta, iako to su oni koji poštuju silu jer moraju. Ne može se od dreka pita napravit da valja.

Doći će dan, vrlo brzo u kojem će Rusi riješiti Putinovštinu i nije istina da će se nakon Putina pojaviti netko gori od Putina.

Rus kad rješava stvari onda ih riješi. Do sedmog koljena miče iz korijena.

To čekam. Kraj ruske torture.

Da mogu mirno i dalje uživati blagodati ruske kulture.

Tagovi:
Igor Serdar
Autor/ica 24.11.2022. u 10:38