Ključni igrač reprezentacije poručio: Dosta je bilo priče, idemo više igrati!

Autor/ica 10.6.2012. u 16:13

Ključni igrač reprezentacije poručio: Dosta je bilo priče, idemo više igrati!

Mislim da je sada dosta pričanja i da je vrijeme za igru! Jedva čekam da počne utakmica, oteglo se to vrijeme do meča, sporo ide i raste nestrpljenje. Mislim da nas doista sve u reprezentaciji trese pozitivna nervoza i nadam se da je to dobar predznak.

Svjesni ste da hrvatska javnost, ali i izbornik, suigrači, mediji, svi od vas očekuju “ono nešto” što će Vatrene odvesti do pobjede?

– Znam da se puno očekuje od momčadi, ali i od mene. Naučio sam živjeti s tim pritiskom jer već duže vremena postavljaju se stvari tako kao da jedan igrač odlučuje. Naravno da nije tako, niti jedan pojedinac ne može sam dobiti ili izgubiti utakmicu. Svima to djeluje kao fraza, ali to je jednostavno tako. Dakako da ću ginuti na terenu, kao i suigrači, da ostvarimo pobjedu.

Hrvatska je, po općoj ocjeni, bolja od Iraca?

– Mi smo već s njima igrali u Dublinu, u kolovozu, i tada smo bili bolji. Ovo je, naravno, drugačija utakmica, ali po kvaliteti i dalje sam uvjeren da je Hrvatska jača od Irske. Sada je na nama da to na terenu pokažemo i dokažemo.

Nitko ne obećava pobjedu, svi ste vrlo oprezni?

– Jedino što treba obećati i što ćemo sigurno ispuniti jest da ćemo se lavovski boriti te ići i korak više od maksimuma. Uvijek govorim da je to ključna stvar, dati sve što možeš i da si nakon utakmice možemo pogledati u oči.

Autor/ica 10.6.2012. u 16:13