Otkriven ogroman broj obilježenih listića

tačno.net
Autor/ica 18.10.2014. u 19:56

Otkriven ogroman broj obilježenih listića

Srpska demkratska stranka je iznijela dokaze o izbornoj krađi na području Banjaluke i Prijedora, za sva četiri nivoa vlasti.

Radi se o većem broju glasačkih listića koji su pripremljeni za ubacivanje u vreće nakon zatvaranja biračkih mjesta, navode u SDS-u.

Listići su pripremljeni za ubacivanje i na njima su obilježena imena kandidata koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i ime Mirka Sovilja, kandidata DNS-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH, te Duška Ivića za Narodnu skupštinu Republike Srpske, tvrdi Aleksandra Pandurević. Radi se o prepravljanju zapisnika i zamjeni glasačkog materijala iz vreće za onaj koji je pripremljen, kažu u SDS-u. Sve je prijavljeno policiji.

U nekoliko opština SDS je podnio i zahtjev za poništavanje izbora, kao što je opština Milići, te da se izvrši vještačenje nevažećih glasačkih listića, čiji je ogroman broj neprirodno veliki i mogao je uticati na izborni rezultat.

Uputiće i CIK-u sav sporni materijal sa zahtjevom da se utvrdi njegovo porijeklo i izvrši ponovno brojanje i upoređivanje sa brojem onih koji su izašli na izbore na području GIK Prijedor, poručuju iz SDS-a.

BN TV

tačno.net
Autor/ica 18.10.2014. u 19:56