Radila je za Facebook, a sada upozorava na nesigurne šifre

tačno.net
Autor/ica 17.7.2013. u 17:18

Radila je za Facebook, a sada upozorava na nesigurne šifre

Katherine Losse za Facebook je radila do 2010. godine, a sada kaže za Guardian da su njihovi radnici mogli preko glavne lozinke ulaziti u profile bilo kojeg korisnika.

Bivša autorica govora za Marka Zuckerberga upozorava da bi korisnici Facebooka trebali biti oprezni s dijeljenjem osobnih podataka jer njihove lozinke nisu sigurne.Katherine Losse u Facebooku je bila pet godina, a otišla je 2010. godine. Iako su mnogi zabrinuti otkrićima oko špijuniranja agencije NSA, ona je za Guardian rekla kako radnici u Facebooku imaju jednak pristup podacima pa i lozinkama korisnika. To je zabrinjavajuće osobito jer mnogi koriste iste lozinke za Facebook kao i druge servise na internetu.

– Korisnici društvenih mreža pretpostavljaju da samo oni imaju pristup svojim informacijama, a u većini slučajeva to nije točno, jer dio radnika mora imati pristup svim profilima kako bi mogli raditi svoj posao – kaže Losse i dodaje da oni moraju imati način da dođu do računa na kojma treba ispraviti greške, a zbog toga je na većini mladih startupa većina računa dostupna za radnike tvrtke.

Ona se Facebooku pridružila kad su imali manje od 5 milijuna korisnika, a radnici u službi za korisnike su imali glavnu lozinku kojom su se mogli ulogirati na svaki profil i gledati sve informacije. No, kako je Facebook rastao, razvijale su se sigurnije metode ulaska u račune na kojima je trebalo raditi.

Iz Facebooka su kratko rekli kako Losse iznosi stavove bivšeg, nezadovoljnog, radnika, čije mišljenje ne dijeli nitko u Facebooku. Losse je u ožujku kritizirala Sheryl Sandberg i njenu knjigu, a potom je objavila poruku koju joj je poslala Brandee Barker, bivša šefica odnosa s javnošću u Facebooku, koja je otišla raditi sa Sandberg na promociji knjige. Barker joj je nakon kritika napisala ‘Za tebe postoji posebno mjesto u paklu’.

 

24sata

tačno.net
Autor/ica 17.7.2013. u 17:18