Svi na protest protiv novog mosta na Dunavu!

tačno.net
Autor/ica 17.6.2021. u 14:05

Svi na protest protiv novog mosta na Dunavu!

Inicijativa “Vidi, Gari ne može!” poziva Novosađanke i Novosađane na protestni skup protiv izgradnje novog mosta na Dunavu, koji predstavlja izuzetno štetan i visokokoruptivan projekat protivan interesima grada Novog Sada.

“Okupimo se sutra, u petak 18. juna u 9 časova ispred Skupštine AP Vojvodine, kako bismo zajedno odbranili Novi Sad od kabadahija na vlasti, koji zbog vlastitog profita uništavaju naš grad i vrše ekocid”, pozvali su iz Inicijative.

Kako su naglasili, predugo novosadska gradska vlast, rukovođena svojim i interesima krupnog kapitala, odnosno sumnjivim namerama stranih investitora, zanemaruje interese Novog Sada i oglušuje se na inicijative građana i predugo vlast ignoriše opravdane zahteve građana da se sve radnje oko izgradnje novog mosta na Dunavu učine transparentnim i da se usklade sa potrebama grada, uz poštovanje evropskih ekoloških standarda.

“Forsiranje izgradnje tzv. Novog Sada na vodi, uprkos svim rizicima koje ovaj projekat nosi sa sobom i uprkos protivljenju velikog broja građana, primorava nas da na zajedničkom protestu još jednom iznesemo jasan stav, odnosno da iskažemo snažan protest protiv nametnutih i štetnih projekata”, dodali su.

Iz Inicijative su rekli da ovaj protest treba da pokaže jedinstvo svih zabrinutih građana, političkih i nevladinih organizacija i svih društvenih snaga kojima je opšti interes i boljitak prioritet u odnosu na bilo koji drugi, partikularni interes.

tačno.net
Autor/ica 17.6.2021. u 14:05