Zoom konferencija o savremenoj igri

tačno.net
Autor/ica 3.11.2020. u 08:00

Zoom konferencija o savremenoj igri

Foto: Vanja Gajić

Institut za umetničku igru iz Beograda i Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa Živimo balet iz Sarajeva organizuje prvu Međunarodnu zoom konferenciju Edukacija u savremenoj igri i modernom baletu na prostoru bivše Jugoslavije od 6. do 8 novembra ove godine. Tokom tri dana trajanja konferenciji učestvovaće koreografi, predavači, igrači i stručnjaci iz svih polja umetničke igre Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Srbija, s ciljem razmene mišljenja i iskustava u svojim sredinama.

Za razliku od Bosne i Herecegovine, Maribor, Zagreb, Skopje i Beograd pored osnovnih i srednjih baletskih škola imaju i viskoškolske obrazovne institucije koje deluju u oblasti savremene umetničke igre.

Učesnici konferencije su Ognjen Vučinić koreograf iz Hrvatske, Saša Evtimova koreografkinja iz Makedonije, Urša Rupnika koreografkinja iz Slovenije, Adnan Đindo direktor baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu, Zorana Mihelčić direktorka plesnog festivala u Šibeniku, Tamara Ljubičić primabalerina i dr.

Organizator konferencije je producentkinja Nataša Hajdarević iz Sarajeva a moderator Aleksandar Ilić osnivač Instituta za umetničku i direktor Kulturnog centra Beograda.

tačno.net
Autor/ica 3.11.2020. u 08:00