ZAJEČAR: Postavljene prve kućice za napuštene pse i mačke!

tačno.net
Autor/ica 29.1.2015. u 13:55

ZAJEČAR: Postavljene prve kućice za napuštene pse i mačke!

 • Kada smo vam nedavno pisali u odluci turkog grada Ankare, da napravi imporvizovana skloništa za napuštene ljubimce, reakcija javnosti je bila “EH KAD BI I KOD NAS”. Ukoliko ste i vi bili jedni od njih, imamo divne vesti!

  Naime, kako je zvanično saopšteno Grad Pančevo će ove zime postaviti montažne kućice za napuštene pse i mačke na teritoriji celog Pančeva. Ovom odlukom Pančevo je postalo prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku, a ono što je najbitnije za njihovo postavljanje neće se plaćati komunalna taksa!
  Izgleda da će nova godina za mališane kojima je ulica dom, početi lepše i bar donekle sigurnije. Nadamo se da će ostale lokalne samouprave u celoj Srbiji slediti primer Pančeva i pomoći psima i macama na ulicama svojih gradova!

  Nakon Pančeva i u Zaječaru su postavljene prve kućice za pse i mačke kojima je ulica dom. Kako su napisali na zvaničnoj stranici Udruženja Beta, u akciji su učestvovali gradonačelnik (koji je zapravo odobrio ovu ideju), Zoohigijena i ostali pojedinci grada Zaječara.

  kucice za napustene pse zajecar petface

  “Svi se slažemo da životinjama nije mesto na ulici i da bi bilo bolje i za njih i za sve ostale da su u nečijim dvorištima, srećni. Ali, kada je već situacija takva kakva jeste, onda im i ovo mnogo znači. Ostaće bar zaštićeni od snega i kiše, pa i smrzavanja”, rekli su iz ovog zaječarskog Udruženja.
  Nadamo se da će i ostali gradovi slediti primer Pančeva i Zaječara i obezbediti napuštenim životinjama ovakvu sigurnost!
  BRAVO!

  petface.net

tačno.net
Autor/ica 29.1.2015. u 13:55