Vučić: Izvedena najopsežnija akcija policije, među uhapšenima vojnici i policijski službenici

tačno.net
Autor/ica 28.12.2013. u 12:43

Vučić: Izvedena najopsežnija akcija policije, među uhapšenima vojnici i policijski službenici

Jutros od 4 i 30 časova u Srbiji je izvedena najopsežnija akcija protiv narkodilera do sada, prema rečima prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića. Tokom akcije zaplenjeno je velika količina narkotika, ilegalnog oružja, municije, rasvetljena su krivična dela razbojništva, privedeno je do sada 128 osoba, među kojima su i ubice.

Rano jutros, od 4 i 30 časova, sprovedena je, prema rečima prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, Aleksandra Vučića najopsežnija akcija do sada protiv narkodilera, a među uhapšenim ima i pripadnika Vojske Srbije te policisjkih službenika, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

„Ova akcija je opsežnija od prethodne akcije Grom. Ne postoje nijedna vrata gde nismo upali. O imenima još uvek ne smemo da govorimo, ima prvih vojnika, policijskih službenika, ali tek posle 48 sati ćemo moći da kažemo detalje“, rekao je Vučić.

Akcija je, kako navodi Vučić izvedena u Rakovici, na Novom Beogradu, Voždovcu, pronađeno je ilegalno oružje, municija, eksploziv, vozila sa falsifikovanim oznakama, otkriveno šest lica sa potragama,  otkriveno je osam krivičnih dela razbojništva, privedeni su ne samo narkodileri, već i ubice, među kojima su i serijske ubice.

Za sada je procesuirano ukupno 128 osoba, a očekuje se, prema najavama Aleksandra Vučića, da će do kraja ove akcije biti procesuirano 500 lica.

„Za narkodilere pakao tek predstoji, rekao je Vučić i dodao: „Ponavljaćemo ovu akciju sve dok ne očistimo u potpunosti društvo od te pošasti.“

„Nama je svima važno da pokažemo da država postoji, da u njoj moraju da se poštuju zakoni i da sa državom nema igre“, istakao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Ističući da je država Srbija potpuno odlučna u tome da vladavina prava bude do kraja sprovedena, Vučić je rekao da „bez vladavine prava neće biti ni ekonomskog napretka, ni investicija, niti privrednog napretka.“

Pomoćnik tužioca Zagorka Dolovac navela je da su mnogi mislili da će se akcijom Grom država zaustaviti, ali da su današnjom akcijom dokazali da ovde nije kraj i dodala da „nismo u mogućnosti da saopštavamo detalje, ali ovoga puta su na meti ozbiljni narkodileri iz samog vrha kriminalne piramide.“

Direktor policije Milorad Veljović istakao je da su tokom ove akcije hapsili ne samo narkodilere, već sve one koji ugrožavaju bezbednost građana Srbije.

tačno.net
Autor/ica 28.12.2013. u 12:43