U Srbiji uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su članovi grupe Veljka Belivuka

RSE
Autor/ica 21.5.2021. u 09:26

U Srbiji uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su članovi grupe Veljka Belivuka

Foto: ata images – Privođenje Veljka Belivuka 4. februara 2020.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo jeu petak 21. maja da je uhapšeno još šest osoba osumnjičenih da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi čije su vođe Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U akciji beogradske policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su S. M. (40), A. D. (24), M. L. S. (21), M. S. (22), V. DJ. (19) i A. S. (22).

MUP navodi da su nakon pretresa stanova osumnjičenih zaplenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu za udruživanje u krivičnim delima i otmicama, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Početkom februara u akciji, koju su vlasti označile kao jedan od najvećih uspeha u borbi protiv organizovanog kriminala, uhapšen je Veljko Belivuk i oko 20 članova njegove grupe.

Oni se od tada nalaze u pritvoru, a Apelacioni sud u Beogradu doneo je 29. aprila odluku o produženju te mere Belivuku i članovima njegove grupe za još tri meseca.

Ova grupa je, prema navodima zvaničnika, u Srbiji funkcionisala kao deo crnogorskog “kavačkog” kriminalnog klana i sumnjiči se za najbrutalnije zločine – otmice, ubistva, iznude, nelegalno posedovanje oružja i trgovinu drogom.

RSE

RSE
Autor/ica 21.5.2021. u 09:26