U Madlenianumu 29. aprila Svjetski dan igre

tačno.net
Autor/ica 18.4.2022. u 09:31

U Madlenianumu 29. aprila Svjetski dan igre

Foto: Nemanja Maraš

Povodom Svetskog dana igre koji se širom sveta tradicionalono obeležava 29. aprila, Institut za umetničku igru će izvesti baletski Gala koncert Praznik igre koji je posvećen plesu, radosti stvaranja igre kao i svim ljubiteljima pokreta, a čije finale će biti obeleženo izvođenjem drugog čina Labudovog jezera na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum, s početkom u 20h.

U koncertu učestvuju studenti Instituta za umetničku igru, Kompanija Balet mladih a u ulozi Princa Zigfrida nastupiće premijerno Ahmed Yehia prvak Opere i baleta u Kairu.

Koncert će biti otvoren poznatim valcerom Čajkovskog iz baleta Uspavana lepotica, u koreografiji balet majstora, pedagoga i koreografa Amalije Mindrutiu. Nakon toga će biti prikazane neke od najlepših numera iz poznatih baleta kao što su varijacija Rajmonde iz baleta Rajmonda, Španska igra iz baleta Labudovo jezero, Pas de trois Odalisques iz baleta Korsar.

U drugom delu koncerta će biti izveden drugi čin iz baleta Labudovo jezeroPetra Iljiča Čajkovskog. Glavne uloge nosiće Nastasja Ivetić kao Odeta (studentkinja II godine osnovnih studija Instituta za umetničku igru), Ahmed Yehia kao princ Zigfrid, dok će ulogu zlog čarobnjaka Rotbarta nositi Ognjen Vučinić (profesor savremene igre na Institutu za umetničku igru).

Foto: Nemanja Maraš

Institut za umetničku igru čestita svim igračicama, igračima, uposlenicima u umetničkoj igri i publici Svetski dan igre.

tačno.net
Autor/ica 18.4.2022. u 09:31