U ime nevinih žrtava Vranića

Vladan Pantić
Autor/ica 30.10.2018. u 22:53

Izdvajamo

  • Koliko je to Ravnogoraca izginulo u II. svetskom ratu u borbama protiv nemačke fašističke sile, ne računajući poginule u borbama sa partizanima? Ako je partizanski pokret bio ilegalan i teroristički znači li da je tokom II. svetskog rata izginulo, ilegalno, preko 300 hiljada "terorista" u borbama za oslobođenje zemlje? Znači li to da smo na kraju II. svetskog rata imali najveći broj terorista na planeti jer je broj boraca NOR-a narastao na preko 800 hiljada? I tako dalje i tako dalje...

Povezani članci

U ime nevinih žrtava Vranića

Ako su četnici antifašisti šta su u tom slučaju hjihove žrtve iz Vranića, Drugovca, Rajkovca, Boleča i ostalih mesta Šumadije i Srbije? Da li je taj stradali narod pripadao fašistima ili Srbiji?

Zahvalan sam gospodinu Slobodanu Dukiću što je našao za potrebno da poređenjem ponašanja gospodina Šešelja na sajmu knjiga i njegove retrogradne četničke ideologije sa utiscima posle čitanja moje knjige “Pogled u pakao” pokloni svojevrsno upozorenje čitaocima ovog portala i celoj Srbiji – kuda to idemo i znamo li gde ćemo to stići.

Meni nije prvi put da pišem za ovaj portal i neću ponavljati naširoko šta su to Ravnogorci počinili u Vraniću i ne samo u Vraniću, ali ću još jednom reći da sam zgrožen količinom beščašća i nemorala onih, poput Šešelja i njegovih istomišljenika, što su spremni da na krajnje brutalan i sraman način, izvrću neosporne činjenice i dokaze. Oni proglašavaju izdajnike za patriote, saradnike okupatora za antifašiste, koljače i zločince za humane i dobre ljude, a njihovog vođu za najvećeg i jedinog vođu ustanka u Srbiji. Partizanski pokret po njima je ilegalna, teroristička organizacija a Tito je bio najveći zločinac II. svetskog rata. Tužno je to i sramno.

Pobijeni članovi familije Pantić

Tražio sam i pre a i sada tražim da mi neko odgovori:

– Ako su četnici antifašisti šta su u tom slučaju hjihove žrtve iz Vranića, Drugovca, Rajkovca, Boleča i ostalih mesta Šumadije i Srbije? Da li je taj stradali narod pripadao fašistima ili Srbiji?

– Koliko je to Ravnogoraca izginulo u II. svetskom ratu u borbama protiv nemačke fašističke sile, ne računajući poginule u borbama sa partizanima?

– Ako je partizanski pokret bio ilegalan i teroristički znači li da je tokom II. svetskog rata izginulo, ilegalno, preko 300 hiljada “terorista” u borbama za oslobođenje zemlje? Znači li to da smo na kraju II. svetskog rata imali najveći broj terorista na planeti jer je broj boraca NOR-a narastao na preko 800 hiljada?

I tako dalje i tako dalje…

Još mnogo ovakvih i sličnih pitanja čekaju odgovor od onih kojima je laž preča od istine, od onih koji nemaju ni stida ni srama, od onih koji svojim nečasnim rabotama čine novi zločin nad svim nevinim žrtvama četničkog terora i ludila i nad nama njihovim potomcima.

Zbog svega toga ja i dalje ne mogu i neću da ćutim, a svakako mi je drago da čujem podršku i razumevanje od časnih i čestitih ljudi poput spomenutog gospodina i druga Slobodana Dukića.

Vladan Pantić, Vranić
potomak žrtava
četničkog pokolja
iz decembra 1943. godine

Vladan Pantić
Autor/ica 30.10.2018. u 22:53