U čijoj je nadležnosti problem sela Ruski Krstur?

tačno.net
Autor/ica 28.2.2017. u 19:16

U čijoj je nadležnosti problem sela Ruski Krstur?

Pismo zabrinutih građana Ruskog Krstura, koje je stiglo na redakcijsku adresu, prenosimo u cjelosti:

“Obraćam Vam se u ime građana Ruskog Krstura, kao osoba koja zastupa selo Ruski Krstur. O čemu se radi.  Ja ću probati detaljno da Vam opišem i nadam se da ćete nam pomoći da rešimo ovaj dugogodišnji problem građana. Na ulazu u Ruski Krstur sa leve strane postoji FARMA  KRAVA “KVARK” vlasnika Radulović Aleksandra, čije krave prave veliki problem građanima Ruskog Krstura jel ulaze u njive i prave ogromne štete. Pored toga, krave izlaze na  put (asfalt ) koji je međuregionalni  i povezuje našu državu sa Republikom Hrvatskom i dalje sa Evropskom Unijom. Na tom putu su se desile već 4 saobraćajne nesreće težih razmera, ali na sreću niko nije izgubio život, čak je i jedan Slovenački državljanin ovde imao udes. To je pripadalo nekad Poljoprivrednom kombinatu “PRVI MAJ ” međutim posle tih nesrećnih privatizacija farma je privatna i od tad počinje bahaćenje vlasnika.

SVE TO I NE BI BILO TAKO STRAŠNO DA O TIM KRAVAMA NEKO BRINE I VODI RAČUNA ,PA I AKO  SE DESI DA NEKA  OD 1000 KRAVA  TAMO IZAĐE NA PUT.

PROBLEM JE U TOME ŠTO TE KRAVE ŽIVE U NEHUMANIM USLOVIMA, NEMAJU ŠTA DA JEDU, JEDU SOPSTVENI IZMET, CRKOTINE SU SVUDA OKOLO PO FARMI, KRAVE SU BOLESNE I U ŽELJI ZA JELOM ONI PROBIJAJU OGRADE I ULAZE U NJIVE I LJUDIMA PRAVE ŠTETU, JEDU (KUKURUZ, ŽITO, PAPRIKU, SOJU) SVE ŽIVO GAZE I UNIŠTAVAJU. ČAK ULAZE I U GROBLJE I JEDU CVEĆE I SVE ŠTO NAĐU KAKO BI OPSTALI.  POŠTO  U SELU RUSKI KRSTUR PRETEŽNO SE LJUDI BAVE POLJOPRIVREDOM TO STVARA JAKO VELIKI PROBLEM ZA EGZISTENCIJU SVIH TIH PORODICA.

– A ŠTO JE NAJGORE MALO FALI  DA NASTANE NEKA EPIDEMIJA OD KOJIH BI SE CELO SELO ZARAZILO  

– Ja ću vam sve to dokumentovati i poslati slike na vaš mail. Građani Ruskog Krstura su pisali peticije, prijavljivali inspekciji, slali savetu Mesne zajednice, međutim sve to uzalud. Opština prebacuje na Somborsku inspekciju a oni kažu da to nije u njihovoj nadležnosti nego opštinskoj i tako u krug.

– Nadam se da ćete nam pomoći u želji da rešimo taj dugogodišnji problem  jel očigledno da je problem ozbiljan a niko ga ne rešava, a i Vi sami znate izgleda bez medija sve ostane samo prazno slovo na papiru.

Predsednik Saveta Mesne Zajednice Ruski Krstur Olejar Vladimir

DSC_0067 DSC_0066 crkotine 1 20150503_154548 20150503_122158 20150503_122117

tačno.net
Autor/ica 28.2.2017. u 19:16