Svetski Dan igre i Dodela Nagrade Terpsihora Strabag 2014.

tačno.net
Autor/ica 14.4.2014. u 07:21

Svetski Dan igre i Dodela Nagrade Terpsihora Strabag 2014.

Nizom manifestacija u Narodnom pozorištu obeležeće se Svetski Dan igre 29. april.

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu s početkom u 13 časova uručiće prestižnu Nagradu i Specijalnu pohvalu  iz oblasti umetničke igre TERPSIHORA STRABAG 2014. Žiri u sastavu: Jovan Veselinović Predsednik, Duška Sifnios, Gordan Dragović, Konstantin Kostjukov i Žarko Prebil saopštiće ko je zaslužan za  poseban doprinos u umetničkoj igri u 2014. godinu.

Svečanost će se nastaviti na istom mestu u 18 časova sa programom Veče baleta autorke Drine Pešić.

Gosti programa su prvakinja Opere u Narodnom pozorištu Suzana Šuvakovic Savić, Miodrag Tabački kostimograf i scenograf, mr Aleksandar Ilić baletski umetnik i koreograf, Vjera Mujović glumica, Luka Lukić  i Recognize Crew, Sanja Uzelac i grupa  Odjila koja će gostima izvesti mali koncert.

Tokom celog dana biće čitana tradicionalna poruka za Međunarodni dan igre, koju je ove godine sačinio profesor Alkis Raftis predsednik Međunarodnog saveta za igru CID-UNESCO.

Baletom P.I.Čajkovskog „Krcko Oraščić“ u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova završiće se obeležavanje Svetskog Dana igre u Narodnom pozorištu u Beogradu.

tačno.net
Autor/ica 14.4.2014. u 07:21