Promocija knjige ‘’Kraljevstvo Božje i nacionalizam’’ Drage Bojića u Beogradu

tačno.net
Autor/ica 22.11.2019. u 13:18

Promocija knjige ‘’Kraljevstvo Božje i nacionalizam’’ Drage Bojića u Beogradu

Promocija knjige “Kraljevstvo Božje i nacionalizam” Fra Drage Bojića (Centar za kritičko mišljenje, Mostar) održaće se u utorak26. novembra od 18 časova u UK Stari grad, Teatar, prvi sprat, Beograd.

Osim autora, o ovim esejima, komentarima i razgovorima iz perioda od 2016. do 2018. godine, govoriće: Milan Vukomanović, profesor sociologije religije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Vukašin Milićević, docent na beogradskom Teološkom fakultetu i Božidar Jakšić, sociolog, uz moderiranje Dragana Stojkovića, publiciste i urednika  izdanja  MostArt iz Zemuna.

“Gotovo kompletan opus ovoga pisca, u svakom svom elementu, sadrži etičku konstantu jasan demobilizacijski zahtjev, artikuliran kroz nedvosmisleno upozorenje o pogubnosti poslijeratnog ratnog stanja  i  bespoštednu kritiku političkih, crkvenih i kulturnih elita, čija je ambicija – u velikoj mjeri ostvarena – organizirati kompletno društvo po modelu vojne utvrde i opskrbiti ga mentalitetom kakav vlada u pograničnoj karauli” iz predgovora Viktora Ivančića.

Fra Drago Bojić, bosanski franjevac, teolog, publicista. Doktorirao je na teološkom fakultetu Univerziteta u Beču 2009. godine. Direktor je Internacionalnog Multireligioznog Interkulturnog Centra (IMIC) – Zajedno u Sarajevu. Objavio je knjigu Zlato i tamjan. Kritički osvrti na politiku i religiju (Centar za kritičko mišljenje i portal Tačno.net, Mostar 2016.)

tačno.net
Autor/ica 22.11.2019. u 13:18