Premijera Ilićeve predstave “Igra s mitom” u Zagrebu

tačno.net
Autor/ica 24.9.2021. u 11:59

Premijera Ilićeve predstave “Igra s mitom” u Zagrebu

Foto: Ognjen Karabegović

U okviru rezidencijalnog programa u Zagrebu u saradnji s Liberdance, Kazalištem Kamenjak i Institutom za umetničku igru koreograf Aleksandar Ilić 27. septembra s početkom u 20.00 časova na sceni Zagrebačkog plesnog centra će premijerno prikazati plesnu predstavu Igra s mitom.

Ideja za predstavu je nastala po motivima knjige Josip i njegova braća nemačkog nobelovca Tomasa Mana, kao jednim od najvažnijih dela koja govore o emigraciji u doba najveće svetske krize.

U vremenu kada ponovo živimo u izazovima nastalim globalnom pandemijom Josip i njegova braća, u plesnoj adaptaciji koreograf Ilić biblijsku priču postavlja u realnost, koristeći savremena sredstva mitologije, psihologije, filozofije, arheologije, religije, filologje  i biblijske egzegeze.

Po ideji i libretu Teodore Sujić, koreograf Ilić u saradnji s pet igračica ironično se poigrava kroz igru i pokret s mitom.

Predstavu izvode Lara Frgačić, Silvija Musić i Dora Šesto iz Hrvatske, Natalija Trifunović iz Crne Gore i Katarina Ilijašević iz Srbije.

Kostim potpisuju Katarina Radošević Galić i Snežana Arnautović Stjepanović, a adaptaciju muzike Georg Draušnik i Stefan Petrović.

Publika u Beogradu će imati priliku da predstavu pogleda 30. septembra ove godine.

tačno.net
Autor/ica 24.9.2021. u 11:59