Premijer Srbije u poseti Bosni i Hercegovini

tačno.net
Autor/ica 30.1.2013. u 08:23

Dačić je u kratkoj izjavi rekao da je u Sarajevo došao kao ministar unutrašnjih poslova, ali i istakao da će se ”sastati i sa ostalim kolegama”.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić stigao je večeras u Sarajevo, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Dačića su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali ministar sigurnosti Bosne i Hercegovne (BiH) Fahrudin Radončić i ambasador Srbije u BiH Ninoslav D. Stojadinović. Premijer Srbije je u glavni grad BiH, drugi put od preuzimanja premijerske funkcije, stigao kako bi učestvovao na sutrašnjem forumu Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI), a kojeg je organizira Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

On će se sutra sastati i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, te ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem.

Dačić je u kratkoj izjavi rekao da je u Sarajevo došao kao ministar unutrašnjih poslova, ali i istakao da će se ”sastati i sa ostalim kolegama”.

”Pogotovo jer već sledeće nedelje očekujem svog kolegu gospodina Vjekoslava Bevandu u Beogradu”, kazao je Dačić.

Dodao je da u Sarajevu ima samo jednu temu razgovora.

”A to je kako da poboljšamo odnose, kako da budemo praktični i da tražimo zajedničke interese. Mislim da ih imamo puno”, rekao je Dačić novinarima.

Bosna i Hercegovina je, u okviru svojeg predsjedavanja regionalnom inicijativom, organizator foruma MARRI.

Ovaj skup okupit će delegacije iz šest zemalja regiona, članica MARRI-ja – Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Makedonija i BiH – te predstavnike Međunarodne organizacije za migracije (IOM), delegacije EU u BiH, Vijeća Evrope i drugih međunarodnih organizacija i institucija.

AA

tačno.net
Autor/ica 30.1.2013. u 08:23