Premijera predstave “Ubili smo mamu, zamalo” 5. novembra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu

tačno.net
Autor/ica 2.11.2021. u 11:00

Premijera predstave “Ubili smo mamu, zamalo” 5. novembra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu

Foto: Petar Vasilčin

Premijera savremene plesne predstave Ubili smo mamu zamalo, Alise Oravec, biće izvedena 5. novembra u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu s početkom u 19h.

“Neizvesno je šta se može desiti čoveku zbog promene klime na planeti Zemlji.  

Čovek i jeste izazvao katastrofalne promene, koje će mu doći glave ako se u skorije vreme ne usaglasi s prirodom. Nažalost, stanje je već jako alarmantno. Da li će čovek biti kažnjen zbog svog ponašanja? Da li čovek oseća Planetu Zemlju kao živo biće koje  svakim danom ubija zarad svog komfornog života?  Da li će ga Majka Zemlja zbaciti s trona industrijske i tehničke revolucije, ili je Majka Zemlja kao i svaka majka sažaljiva i svoje najlošije dete ipak pokušava da vrati na pravi put? Koliko će joj biti potrebno snage, strpljenja, pretrpljenih rana u ovoj borbi? Mogu li svetski lideri rešiti neki problem, ili će se papagajski ponavljati bez rešenja? Može li se čoveku probuditi svest i savest”, neka su od pitanja kojim se preispituje odnos Majke Prirode i čovjeka u predstavi Ubili smo mamu, kazali su iz Instituta za umetničku igru.

Predstava Ubili smo mamu zamalo je master rad Alise Oravec na Institutu za umetničku igru pod mentorstvom Prof. Dijane Milošević, kojom autorka želi da pošalje poruku gledaocu kako vidi odnos Majke Prirode (Zemlje) i čoveka. Čoveka, za koga se Majka (kao svaka majka) bori da ga izvuče iz propasti i postavi na bolji put, stižu i druge opomene. Ako se budu aktivirale mnogo jače prirodne snage od čovekove, čovečanstvo gubi budućnost. Postoji još jedna obaveza čovečanstva, a to je da se probudi iz materijalnog sveta i produhovi svoju božansku prirodu u sebi. Tada će videti kako je čudesan i skladan život na Planeti Zemlji, naglašava Alisa Oravec.

Predstavu izvode Alisa Oravec, Aleksander Zain, Marija Tomić, Isidora Poledica, Miloš Janjić, Martin Marek, Ana Lipij. Interpretacija teksta Alisa Oravec, tekst Ubili smo mamuDragana Kožan, svetlo Aleksa Stojanović, ton Dejan Kolarski, kostim Tereza Veber Oravec, maskaSandra Veber, šminka Andrea Bisak.

tačno.net
Autor/ica 2.11.2021. u 11:00