Predstavljanje radova studenata Instituta za umetničku igru 25. februara

tačno.net
Autor/ica 23.2.2022. u 10:29

Predstavljanje radova studenata Instituta za umetničku igru 25. februara

Foto: Nemanja Maraš

U okviru projekta Telo u fokusu, u petak 25. februara biće predstavljeni radovi studenata osnovnih, master i doktorskih studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: Instalacije i performans, Media lab – konceptualna umetnost i Koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr. Snežana Arnautović Stjepanović.

Radovi će biti predstavljeni u formi performansa, prostornih instalacija i videa. Proces nastanka svakog rada je baziran na individualnom iskustvu i predstavlja jedan od načina da se kroz kreativan, istraživački i eksperimentalan pristup razmatra: telo, prostor, akcija, objekat, kostim, svetlo, tekst, zvuk, vreme, ritam, ritual itd. Umetnička istraživanja koja su studenti sprovodili tokom semestarskog rada bazirana su na interdisciplinarnim pristupima. Pojedini radovi su interaktivnog tipa i zahtevaju učešće publike.

Svoje radove publici će predstaviti Alisa Oravec, Tijana MalekMilica Bezmarević, Marija Vučenović, Una Balaž, Ksenija Sinđić, Sonja Stojanović, Ada Raspor, Angela Mihova i Luka Stojković.

tačno.net
Autor/ica 23.2.2022. u 10:29