Konkurs Master akademske studije umetnička igra

Institut za umetničku igru
Autor/ica 1.2.2021. u 11:32

Konkurs Master akademske studije umetnička igra

Foto: Nemanja Maraš

Institut za umetničku igru jedini studijski program za umetničku igru u Srbiji raspisao je konkurs za upis studenata za master studije pedagogija umetničke igre i koreografija.

Budući zainteresovani studenti potrebno je da se prijave do 11. februara, a za prijemni ispit neophodno je da pripreme portfolijo svojih umetničkih i stručnih radova, polože test engleskog jezika i dobiju pozitivnu ocenu komisije naučno nastavnog veća fakulteta.

Program akreditovanih diplomskih studija traje dve godine, odnosno četiri semestra i sastoji se od šesnaest predmeta (obavezni i izborni) koji predstavljaju balans između akademsko obrazovnih, naučno stručnih, stručno aplikativnih i teoretsko metodoloških predmeta. Obavezni predmeti doprinose opštoj stručnosti kandidata dok izborni omogućuju studentima da se dodatno specijalizuju za odabrane smerove kako bi stekli svrsishodno praktično i tržišno upotrebljivo znanje i veštine. Kao sastavni deo master programa, svaki student izrađuje Master rad, koji je rezultat kombinovanja teorije i prakse i koji student sa svojim izabranim mentorom izrađuje tokom celokupnog trajanja programa. Nakon odbrane Master rada student stiče 120 ESPB bodova i zvanje Master dramski i audiovizuelni umetnik – Umetnička igra.

Institut za umetničku igru
Autor/ica 1.2.2021. u 11:32