KAMP „INTERAKCIJA“ POČEO OKUPLJANJEM UČESNIKA U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

tačno.net
Autor/ica 13.8.2014. u 09:57

KAMP „INTERAKCIJA“ POČEO OKUPLJANJEM UČESNIKA U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

Uvodnom radionicom, koja je održana u utorak 12. avgusta 2014.godine, na Svetski dan mladih, u Kulturnom centru Beograda, počeo je 9. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2014“.

Nakon uvodne radionice, petnaest učesnika, studenata filmskih akademija iz Meksika, Slovačke, Rusije, Bugarske, Indije, Velike Britanije, Venecuele, Rumunije, Portugalije, Izraela i Srbije krenuli su ka Čačku i Požegi gde će do 19.avgusta, podeljeni u tri ekipe, snimati materijal za dokumentarne filmove na temu „Portret bez okvira“. Po završetku snimanja, učesnici će se okupiti u Požegi, gde će do 27.avgusta montirati svoje filmove. Premijera će biti održana u Požegi 27.avgusta, a dan kasnije u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Istovremeno sa montažom filmova, u Požegi će biti realizovan i Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2014“, kao i niz pratećih programa – projekcije filmova, prezentacija kulture zemalja učesnica, koncerti, žurke, izlet.

Kamp i masterklas se realizuju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Opštine Požega, Grada Čačka i Erste banke, a u organizaciji požeškog Nezavisnog filmskog centra “Filmart”.

 

tačno.net
Autor/ica 13.8.2014. u 09:57