Joca Amsterdam oslobođen optužbe za ubistvo Pukanića

tačno.net
Autor/ica 2.4.2014. u 16:12

Joca Amsterdam oslobođen optužbe za ubistvo Pukanića

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je Sretena Jocića optužbi za organizaciju ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Presuda je izrečena i Željku Milovanoviću, koji je kao direktni izvršilac ubistva osuđen na 40 godina zatvora, dok je pomagač Milenko Kuzmanović osuđen na 5 godina.

Kako je sud utvrdio Jocićev kum Slobodan Đurović, s nepoznatom osobom dogovorio je da Pukanić bude likvidiran za 1,5 miliona eura. Đurović je za to krivično delo osuđen u Hrvatskoj na 22 godine zatvora.Jocić, zvani Joca Amsterdam, će ipak ostati u zatvoru jer je ranije pravosnažno osuđen na 15 godina zbog ubistva Gorana Marjanovića.

I tužilaštvo i odbrana imaće pravo da se žale na tu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Jocić je od početka procesa negirao krivicu i bilo kakvu vezu sa Pukanićevim ubistvom, a u završnoj reči tražio je od suda da ga oslobodi optužbi.

Krajem januara Tuzilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva, a istu kaznu je tražilo i za pripadnika beogradskog dela njegove ekipe Željka Milovanovića, kao direktnog izvršioca ubistva.

slobodnaevropa.org

tačno.net
Autor/ica 2.4.2014. u 16:12