IGRAČI BALKAN DANCE PROJECTA U FILMU KRCKO ORAŠČIĆ

tačno.net
Autor/ica 24.11.2020. u 10:15

IGRAČI BALKAN DANCE PROJECTA U FILMU KRCKO ORAŠČIĆ

Foto: Belkisa Beka Abdulovic

Na poziv Nejtana Kotama direktora i koreografa Mannakin Theater and Dance iz San Franciska (SAD) igrači Balkan Dance Projekta učestvuju u filmskoj verziji novogodišnjeg Krcka Oraščića na originalnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, koji će premijerno biti online emitovan tokom božićnih praznika širom sveta, u produkciji ove kompanije.

Krcko Oraščić u koreografiji Aleksandra Ilića a u izvođenju Mojce Majcen, Mione Petrović, Katarine Stojković, Branka Mitrovića, Luke Živkovića, Jakše Filipovca i Nikole Pavlovića dočarava dolazak životinja na novogodišnju zabavu.

U iščekivanju da se umetnici vrate u pozorišta i nastave sa živim nastupima i kontakt sa publikom, umetnički tim Balkan Dance Projekta šalje snažnu poruku da se čuvamo i pridržavamo svih propisanih mera, što je i ideja producenata za koncept izvođenja koreografije obavezne maske, bez kontakata i propisana distanca igrača.

Pored učešća Balkan Dance platfome u filmu učestvuje veliki broj renomiranih koreografa i igrača, a iz Srbije će se predstaviti i kompanija Balet mladih koja će izvesti Valcer cveća na temu ovog prazničnog baleta.

tačno.net
Autor/ica 24.11.2020. u 10:15