APRILSKI SUSRETI U ZNAKU LJUBAVI I SUNCA

tačno.net
Autor/ica 25.3.2019. u 08:49

APRILSKI SUSRETI U ZNAKU LJUBAVI I SUNCA

Foto: Srđa Marković

Tradicionalni Aprilski susreti u organizaciji Studentskog kulturnog centra Beograd održaće se od 1. do 4. aprila ove godine, pod sloganom Telo kao instrument – pokret kao inspiracija,  s ciljem prevazilaženja klasičnih granica u umetničkom stvaralaštvu.

I ove godine imaćemo priliku da vidimo najbolje video radova, performanse, nove teatarske forme, radionice, instalacije u prostoru i koreografske improvizacije, studenata redovnih i master studija Instituta za umetničku igru iz Beograda koji su odgovorili na zadatu temu profesora – 50 godina od Woodstock festivala i hipi pokreta sa sloganom Let the sunshine in.

Manifestacija će početi tradicionalnim performansom studenata Instituta, ispred Studentskog kulturnog centra (1. april). Tokom trajanja Aprilskih susreta održaće se i otvoreni master klasovi savremene igre koje će voditi Mačej Kuzminski (Poljska), gostujući profesor Instituta. Radionica Vere EracBiti stvarno živ i živa na sceni  koja se zasniva  na primeni praktičnih znanja iz psihologije kreativnosti i telesne psihoterapije na savremenu izvođačku umetnost, otvoriće neke nove vidike mladim umetnicima.

Svi segmenti Aprilskih susreta – od osnivanja do danas, pre svega imaju jedinstven edukativni karakter za brojne generacije mladih, koje su otkrivale i razvijale svoje veštine i talenat i oprobavale se u raznim umetničkim oblastima. Ovo će biti prilika da se publika upozna sa radovima mladih ljudi, čije vreme tek dolazi.

Svi programi u okviru Aprilskih susreta su besplatni, pa Vas pozivamo da i Vi budete deo ove Festivalske priče.

tačno.net
Autor/ica 25.3.2019. u 08:49