Željko Vulić čovjek kojeg je mučila Dodikova policija: policajac mi je gurnuo prst u oko, a požar su mi namjestili!!!

tačno.net
Autor/ica 8.6.2013. u 19:13

Željko Vulić čovjek kojeg je mučila Dodikova policija: policajac mi je gurnuo prst u oko, a požar su mi namjestili!!!

Banjalučanin Željko Vulić, koji je juče ujutro uhapšen zajedno sa mlađim sinom Draganom, kada su na porodičnom imanju branili svoj posjed od nasrtaja izvođača radova koji na lokaciji Picin park grade “Siti centar” za investitora preduzeće “Grand-trejd”, kontroverznog banjalučkog biznismena Mileta Radišića, rekao je poslije izlaska iz pritvora, da su to bila najteža 24 sata u njegovom životu.
Upola plačnim glasom, ispričao je za Istinito da je cijela situacija na njega djelovala izuzetno depresivno.
-Bio sam skroz klonuo u pritvorskoj ćeliji, ali kad sam čuo sinoć sugrađane okupljene ispred banjalučkog Centra javne bezbjednosti, koji su mi skandiranjem uputili podršku, vrtatila mi se snaga, priča Željko.
U akciji hapšenja, kaže, prošao je s povredama oka i tijela, a cijeli slučaj u vezi s požarom u pritvorskoj ćeliji za koji se sumnjiči, tvrdi da je policija iscenirala kako bi na osnovu čega mogao da bude zadržan u pritvoru.
-Čuvši bagere istrčao sam iz kuće. U tom trenutku dvojica policajaca odmah su mi prišli s leđa i oborili me na zemlju. Tad su počeli da me udaraju nogama, a onda su mi stavili lisice na ruke s leđa. Dok su me vezali, jedan od njih mi je svom snagom gurnuo prst u oko. Potom su me odveli u ćeliju gdje je došlo do požara. Rekli su da sam to ja uradio, ali to nije tačno. Bio sam cijelo vrijeme vezan. Odveli su me u papučama bosog. Nisam čak stigao ni čarape da obujem. Tamo su me pretresli do gole kože. Nisam imao ništa sa sobom. Pošto nisam pušač, uopšte ne nosim rekvizite poput upaljača i šibica. Sve su to iscenirali i namjestili mi kako bi me zadržali u pritvoru, priča Vulić pod utiskom tragedije koja je zadesila njegovu porodicu.
I tračak povjerenja koji je do juče imao u pravnu državu, sada je, tvrdi, potpuno izgubio. Ogorčen je postupanjem onih koji bi trebalo da služe građanima i bore se za zaštitu osnovnih ljudskih prava.
-To što sam proveo dan u pritvoru, toliko me potreslo da je nemoguće opisati. Shvatio sam da je riječ o ogromnom koruptivnom aparatu. Ne znam da li ću se izboriti za svoj posjed, ali ne ostaje mi ništa drugo nego da nastavim boriti se za svoje. Sam sebi više nisam bitan. Zdravlje mi je maksimalno narušeno, a svoju imovinu ću nastaviti da branim po svaku cijenu.
Banjalučka policija juče je saopštila da se Vulić sumnjiči za izazivanje požara u zgradi CJB-a, te da će naknadno biti ispitano da li je sila od strane policije bila srazmjernu otporu koji je navodno prijetio od Vulića.
( preuzeti sa portala Istinito)

tačno.net
Autor/ica 8.6.2013. u 19:13