Pokret „Odgovor“ poziva ministra Dragana Mektića da spriječi nasilje i sukobe opozicije i vlasti na ulicama Banje Luke!

tačno.net
Autor/ica 31.8.2017. u 10:23

Pokret „Odgovor“ poziva ministra Dragana Mektića da spriječi nasilje i sukobe opozicije i vlasti na ulicama Banje Luke!

Iz pokreta „Odgovor“ upozoravaju da ne treba isključiti nasilje na ulicama Banje Luke u danima pred nama, s obzirom da se nastavlja podgrijavati atmosfera straha i haosa u sukobu na liniji SNSD i opozicija. Iz „Odgovora“ poručuju da se iz nabavke i opremanja zaštitarskih službi i policije vidi da se SNSD pripremio na ovaj scenarij te da situaciju treba posmatrati maksimalno ozbiljno.

„Pozivamo ministra sigurnosti Dragana Mektića da izvrši hitne konsultacije sa svim policijskim i sigurnosnim organima, kako bi se spriječilo da Milorad Dodik zloupotrijebi svoje ovlasti i upotrijebi silu protiv građana i naroda. Također, smatramo da treba pojačati mjere sigurnosti u krugu Narodne skupštine RS-a kako bi se spriječio makedonski scenarij jer na narednom zasjedanju može doći do eskalacije. Pozivamo građane na mir i tražimo da se svi vratimo argumentovanom diskutovanju bez pritisaka i represije“, poručuju iz „Odgovora“.

„Ministar sigurnosti Mektić i SIPA moraju preduzeti mjere da se zaštiti povratnička populacija, jer ćemo se mi naći prvi na udaru ukoliko nasilje eskalira i eventualno se prelije sa ulica Banje Luke u gradove i sela širom RS-a. Opasnost je stvarna i državne institucije se ne trebaju baviti aferama prisluškivanja već preduzeti mjere i zaštititi građane od režima“, zaključuju iz „Odgovora“.

tačno.net
Autor/ica 31.8.2017. u 10:23