Naša stranka: Nove generacije moraju čuvati sjećanje na civilne žrtve rata u BiH

tačno.net
Autor/ica 31.5.2015. u 19:20

Naša stranka: Nove generacije moraju čuvati sjećanje na civilne žrtve rata u BiH

Članovi i članice Naše stranke iz cijele zemlje uzeli su učešće u obilježavanju Dana bijelih traka, datuma 31.05.1992. kada je započeo progon nesrpskog stanovništva sa područja opštine Prijedor. Današnjem okupljanju u Prijedoru i maršu kroz glavnu ulicu prisustvovao je i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović zajedno sa našim članovima i članicama iz cijele zemlje koji su došli podržati skup.
Sutra će u 18 sati Predrag Kojović uzeti učeće i na panel-diskusiji u Banjoj Luci, u organizaciji Fondacije Boris Divković, koja će održati u banjalučkom paviljonu Staklenac – Park Petra Kočića, te će upravo govoriti o pitanju Dana bijelih traka te načinu kako se pristupa očuvanju sjećanja na civine žrtve rata.
“Danas smo obilježili Dan bijelih traka. Obilježili smo stradanje civila, obilježili smo stradanje čovjeka od ruke drugog čovjeka. Kako smo danas obilježili stradanje u Prijedoru, trebamo se jednako sjetiti svake žrtve, stradale u nemilom ratu u BiH. Pognimo glave, odajmo počast svakome ko je stradao. Podignimo spomenik civilima, pred kojim će stati i počast odati svako. Žrtva je žrtva bez obzira na imena i prezimena,” rekla je Snježana Grbić iz Gradskog odbora Naše stranke u Banjoj Luci.
tačno.net
Autor/ica 31.5.2015. u 19:20