Ja ću danas biti uz Muriza Memića i Davora Dragičevića i tražiti PRAVDU

Edin Osmančević
Autor/ica 5.10.2018. u 09:24

Izdvajamo

  • Političari se plaše solidarisanja Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bosanaca i drugih kako nas vole „utornjavati“. Željeli bi oni da ostanemo u našim nacionalnim torovima jer ne treba da nas se tiču ubijena djeca iz suprotnih nacionalnih korpusa! A ako se radi o „našoj“ djeci onda najbolje da „problem“ pometemo ispod tepiha kako se ne bi dizala velika prašina.

Povezani članci

Ja ću danas biti uz Muriza Memića i Davora Dragičevića i tražiti PRAVDU

U miru će djeca sahranjivati svoje roditelji a ne roditelji djecu!

Građani Banje Luke, Sarajeva, Tuzle i Zenice održat će 5. oktobra skup “Pravda za Davida i Dženana” tražeći od bh. vlasti da riješe ove slučajeve i da zaštite djecu u svim dijelovima BiH.  Koga se to i zašto plaše bh. političari pred današnje mitinge podrške naše ubijene dijece?

MUP Republike Srpske traži da se skup otkaže, te poziva građane da se uzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana RS-a i njihova imovina. Po Dodikovom nalogu na trg se postavljaju tepisi kako bi se održala sportska manifestacija u isto vrijeme kada i protesnni skup. Šef Kluba poslanika Koalicije “Domovina” Admir Čavka (SBB)“ poziva  Bošnjake u Republici Srpskoj da ostanu mirni i dostojanstveni uoči izbora 7. oktobra te da se ne uključuju u bilo kakve proteste. Možda je Čavka povjerovao u ovu Dodikovu teoriju zavjere ili je kako Slobodna Bosna tvrdi “po nalogu stranačkog šefa iz Sarajeva svjesno pristao na laž i stao uz bok potencijalnog koalicionog partnera, Milorada Dodika.”

U slučaju Dženana Memića, Ljubo i Bekrija Seferović su prvostepenom presudom oslobođeni optužbi za krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Čuvena je Volterova izreka; “Često je očaj dobijao bitke!”. Očaj je natjerao Davora Dragičević, i Muriza Memića,  da izvojuju bitku! Doživjeli su  tragediju, izgubili svoju djecu na najgrublji mogući način. I nisu sami. U četvrtak, 4. oktobra 2018. godine navršilo se devet godina od tragičnog ubistva navijača FK Sarajeva, Vedrana Puljića. Iako je prošlo devet godina od tog zločina njegov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest  navijača FK Sarajeva tog dana. I tako u nadogled od Mahira Rakovca, 14 godišnjeg dječaka koji je počinio samubistvo zbog vršnjačkog nasilja u školi pa do 102 nevino ubijene djece u Prijedoru čije vlasti neodobravaju izgradnju spomen obilježja. I svakog drugog dijeteta, žrtve nasilja.

Davor Dragičević i Muriz Memić uzeli su pravdu u svoje ruke kada ih je iznevjerila  država, njene institucije i bh. pravosuđa. Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) imenuje nosioca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Političari biraju sudije i sudijinice u VSTV-u a ko bira političare zna se. Ovo je ukleti lanac koji nam jasno pokazuje zašto se pravda danas traži na ulicama, ko je odgovoran i  zbog čega se ubice štite i slobodno šetaju ulicama.

Zato se slažem sa gore navedenom konstatacijom novinara Slobodne Bosne; Političari se plaše solidarisanja Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bosanaca i drugih kako nas vole „utornjavati“. Željeli bi oni da ostanemo u našim nacionalnim torovima jer ne treba da nas se tiču ubijena djeca iz suprotnih nacionalnih korpusa! A ako se radi o „našoj“ djeci onda najbolje da „problem“ pometemo ispod tepiha kako se ne bi dizala velika prašina.

Da li je Dženanova, Davidova, Vedranova žrtva bila uzaludna? Ako svijet u Bosni i Hercegovini ostane onakav kakav je danas onda jeste! Ja ću danas biti uz Muriza Memića i Davora Dragičevića i tražiti PRAVDU.

Edin Osmančević
Autor/ica 5.10.2018. u 09:24