FEDERALNI ZIMSKI SAN: Tko može zaustaviti Dodika?

Gradimir Gojer
Autor/ica 14.5.2019. u 19:52

Izdvajamo

  • Federacija spava dubokim snom. Incko uživa blagodeti dobroplaćene funkcije, za Vigenmarka ne znam ni što radi i da li je još u BiH, a građanima Federacije preostaje da u poziciji janjadi za klanje čekaju nove četničke krvave pirove.

Povezani članci

FEDERALNI ZIMSKI SAN: Tko može zaustaviti Dodika?

Foto: SOS

Kad se Federacija probudi biti će kasno, a svi ti Incki i Vigenmarci zdipiti će ranije.

Nevjerojatno zvuči ali je istinito: Republika Srpska se ubrzano naoružava i vjerojatno sprema za ratna dejstva. O tome je u Federalnom parlamentu javno, jasno i glasno progovorio zastupnik Socijaldemokratske partije, Hasan Muratović. Jer, 2.500 automatskih pušaka neće biti upotrebljeno za gašenje požara niti saniranje poplavljenih područja.

Milorad Dodik poziva pripadnike Oružanih snaga BiH da obuku odore sa oznakama Republike Srpske. Kako je Valentin Incko tragikomična figura koja ne čini ništa na očuvanju tekovina Dejtonskog mira, a iz susjedne Srbije ministar vojske Vulin čini sve da poremeti mir u Bosni i Hercegovini, pitam se što treba još da se desi pa da netko u Federaciji BiH počne razmišljati o vojnoj zaštiti prevashodno Bošnjaka i Hrvata?!

Dok u Federaciji, osim pojedinih verbalnih upozorenja rijetkih političara, vlada duboki zimski san, dotle sve činjenice sa terena govore da se zvanični organi bh. entiteta Republika Srpska pripremaju za neki oružani sukob…

Uzmu li se u obzir neskrivene ambicije Milorada Dodika uvezi sa secesijom ovoga dijela Bosne i Hercegovine postaje svakom normalnom čovjeku jasno da se onim građanima koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima ne piše dobro. Pogotovo onima koji žive u Federaciji BiH.

Prisustvujemo, bojim se, ponavljanju povijesti koja bi ovoga puta mogla biti još stravičnija i krvavija.

Tko može zaustaviti Dodika?

Blaga upozorenja Ambasade SAD ili plačljive jadikovke OHR-a?

Nitko.
Federacija spava dubokim snom. Incko uživa blagodeti dobroplaćene funkcije, za Vigenmarka ne znam ni što radi i da li je još u BiH, a građanima Federacije preostaje da u poziciji janjadi za klanje čekaju nove četničke krvave pirove.

Neozbiljno i neodgovorno od svih političara iz Federacije, ma kojoj političkoj opciji pripadali.
Kad se Federacija probudi biti će kasno, a svi ti Incki i Vigenmarci zdipiti će ranije.

Prije krvavog pira…

Gradimir Gojer
Autor/ica 14.5.2019. u 19:52