FAŠIZAM SE ŠIRI NA SVE STRANE

Gradimir Gojer
Autor/ica 10.3.2019. u 18:28

FAŠIZAM SE ŠIRI NA SVE STRANE

Foto: RSE

Mi smo takvi kakvi jesmo, a četnici su budni i u stroju. A i kame su naoštrili…

Danas je u BiH opet pobjeđen antifašizam!

Četnici su se okupili u našem gradu Višegradu, u našoj državi BiH. Nitko od antifašista diljem BiH nije izišao na ulicu i protestirao protiv političara poput parlamentaraca koji su odbili zakon o zabrani fašističkih organizacija i upotrebi njihovih simbola u našoj zemlji. Antifašisti spavaju, daju salonske izjave ili se međusobno  svađaju.

Sljedbenici koljača niti spavaju niti se svađaju. U stroju su.

Jezoviti prizor četničkog crnila više me prepao jer nema na našim ulicama onih koji bi morali dići glas protiv povampirenja aveti prošlosti. Sedativ liberalnog kapitalizma, koji jeste predvorje fašizma, opet je uspavao antifašiste.

Gdje su partije takozvane ljevice, gdje socijaldemokrati, gdje su i desničari koji verbalno brane BiH? Eno ih čuvaju skute Dodiku i Čoviću.

Samoorganizirano nam se valja opet hvatati šume. Jer vlast u državi BiH niti se bori protiv fašista, niti to želi. Zna li iko koliko je fašista danas na vlasti u BiH? Interesuje li to ikoga uopće?

Fašizam se širi na sve strane. Prisjećam se s razlogom pitanja koje je javno u Beogradu postavio Rambo Amadeus u proljeće 1992.: Ima li u nekoj šumi deset partizana da im se pridružim?

Rambo moj, nije ih bilo ni prije dvadeset sedam godina,a bojim se da ih ni sada nema.

Mi smo takvi kakvi jesmo, a četnici su budni i u stroju. A i kame su naoštrili…

Gradimir Gojer
Autor/ica 10.3.2019. u 18:28