Ljetna škola mira u Banja Luci

tačno.net
Autor/ica 17.8.2017. u 15:55

Ljetna škola mira u Banja Luci

Youth for Peace je organizacija osnovana i vođena od strane mladih ljudi, koji su svoje iskustvo stekli dugogodišnjim djelovanjem u nevladinom sektoru radeći s mladima. Članovi dolaze iz različitih nacionalnih i religijskih skupina. Svoju snagu crpe iz želje za održivim zajedničkim suživotom u istoj zemlji, organizirajući brojne aktivnosti za mlade, prenoseći i na njih svoje iskustvo dijaloga i suživota, dajući pozitivni primjer, te šireći duh zajedništva.

Youth for Peace u suradnji sa Caritasom Banja Luka, Caritasom Italiana i Caritasom Vittorio Veneto, ove godine organizira 11. Ljetnu školu mira, u periodu od 19. do 28. Augusta 2017. godine u Banjaluci. Ove godine ćemo okupiti 35 mladih iz Italije i Bosne i Hercegovine koji će imati priliku učiti, družiti se i kroz volonterske akcije doprinijeti lokalnoj zajednici. Učesnici će biti smješteni u Caritasovom internatu, mjesto Petrićevac, Banja Luka. Ljetna škola mira se sastoji od edukativnih radionica, volonterskog dijela i izleta. Tema edukativnih radionica za ovu godinu je „Conflict resolution“. Učesnici će se upoznati sa teorijom konflikta, razgovarati će o konfliktima u prošlosti  ali i konstruktivnim načinima transformacije. Cilj volonterskih akcija je da mladi ljudi sa svojom snagom doprinesu lokalnoj zajednici te smo za ovu godinu, jedanaestu po redu, spremili 11 volonterskih akcija.

Ljetnu školu mira smatramo idealnom prilikom da se mladi upoznaju, provedu kvalitetno ljetne dane kroz učenje i zabavu te mogućnošću da svojim radom doprinesu onima kojima je to potrebno.

tačno.net
Autor/ica 17.8.2017. u 15:55